Manifest pentru frumusetea naturala

1
De Andreea Raicu
20 oct. 2018

Dincolo de ideea de perfectiune, de efectele trecerii timpului si de presiunea standardelor imposibile pe care femeile o resimt pe parcursul intregii lor vieti, frumusetea naturala straluceste in fiecare dintre noi.

In cartea mea, Descopera-te, iti propun sa o apreciezi si sa o protejezi in fiecare zi.

Atunci cand esti adolescenta, iti vine foarte greu sa-ti descoperi si sa-ti apreciezi frumusetea cu care ai fost inzestrata in mod natural, mai ales cand colegii de clasa te ridiculizeaza pentru o trasatura fizica aparte.

Mai tarziu, cand devii femeie, incepi sa te compari cu prietenele, cu colegele de birou si chiar cu modele din reviste, oftand a dezamagire de fiecare data cand simti ca nu te ridici la inaltimea lor, cand ai vrea buze mai pline, talie mai subtire si picioare mai lungi.

Insa descoperirea propriei frumuseti naturale e o calatorie lunga si anevoiasa, ce tine de acceptare, iubire de sine si incredere.

Eu am capatat mai multa incredere in mine pe masura ce m-am maturizat, pe masura ce am acumulat mai multa experienta de viata, cunoscand oameni noi, cucerind noi teritorii. Acesta este momentul cand iti dai seama ca nu ai nevoie de niciun “artificiu” pentru a te arata lumii asa cum esti – frumoasa, vulnerabila si totusi atat de puternica.

Cred cu tarie ca accesul la informatie ne poate ajuta mai mult ca oricand sa avem grija de frumusetea noastra naturala, atat prin intermediul produselor de ingrijire a pielii, asa cum sunt cele din gama Vichy, care pe mine m-au ajutat sa-mi iubesc pielea mai mult ca niciodata, cat si adoptand un stil de viata sanatos si echilibrat.

Pentru ca – trebuie sa recunoastem – rutina de ingrijire a pielii nu va fi eficienta daca noi continuam sa fumam, sa ne intoxicam corpul cu alimente nesanatoase sau sa ne expunem pielea la radiatiile solare fara protectie.

Poluarea este si ea un factor care ne compromite zi de zi frumusetea naturala, provocand inflamatie in corp si ducand la aparitia stresului oxidativ.

De altfel, asa cum iti povestesc si in cartea mea, specialistii Vichy au realizat un studiu pe barbati si femei cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani, care a demonstrat ca cei care traiesc intr-un mediu poluat sunt afectati intr-un grad mult mai mare de fotoimbatranire si de efectele inestetice pe care aceasta le are asupra pielii – petele pigmentare care nu ne lasa sa iesim din casa fara fond de ten, de exemplu.

Pornind de la toti acesti factori, am selectat cateva pasaje din cartea mea, Descopera-te, care cred ca iti vor fi utile in propria ta calatorie de descoperire a frumusetii naturale.

Presiune din afara

“Frumusetea e mai mult decat un look, e o atitudine, o stare de spirit care depaseste limitele aspectului fizic. Stiu ca pare greu de crezut, dar eu am inceput sa ma vad cu adevarat frumoasa numai dupa ce am ajuns la un echilibru, adica de putin timp. […] multa vreme am fost tentata de procedurile estetice, pentru ca le consideram o solutie pentru complexele mele nesfarsite. Eram influentata de presa si de cei carcotasi, care nu vedeau in mine in primul rand un om, si abia apoi o persoana publica – ba ca am cearcane si pungi sub ochi, ba ca nu pot sa ies din casa nemachiata.”

Echilibrul, promotorul frumusetii naturale

“Mai mult decat orice operatie estetica, echilibrul ne ajuta sa aratam bine. Un stil de viata echilibrat ne face sa ne simtim bine cu noi, iar asta are o influenta extrem de mare asupra felului in care aratam. Atunci cand suntem in armonie cu noi, ne privim cu blandete si capatam o capacitate mult mai mare de acceptare a ceea ce suntem. Frumusetea naturala exista, trebuie doar sa o reperati si sa credeti cu adevarat ca ea va apartine.”

Resveratrolul – ingredientul pe care sa-l introduci in rutina de frumusete

“Resveratrolul […] este un ingredient eficient impotriva ridurilor, care se gaseste in mod normal in fructe si legume negre, printre care cei mai mediatizati au fost strugurii, in special cei inchisi la culoare. Aceasta substanta reda fermitatea pielii si o protejeaza de actiunea nociva a razelor UV si a poluarii. In plus, studiile recente efectuate de Laboratoarele Vichy au aratat ca resveratrolul stimuleaza corpul sa produca in mod natural antioxidanti, care inhiba actiunea agresiva a factorilor de mediu.”

Foto: Alexandru Rosieanu