Migdalele salvatoare, secretul din poseta!

1
De Andreea Raicu
9 feb. 2015

Recunosc, am o “dependenta” culinara. Migdalele!!! Atat de mult imi plac incat le socotesc un aliment-cheie in dieta mea zilnica.

Geanta unei femei e un univers aparte. Stiu ca exista adevarate legende despre acest spatiu pe care il stapanim, dar in care niciodata nu reusim sa gasim ceea ce cautam.
Chei, agende, agendute, rujuri, servetele, oglinda, oglinjoara, portofel, telefon,ochelari de soare… si lista e abia la inceput. De multe ori mi se pare ca atunci cand merg la sala nici nu mai trebuie sa fac exercitii pentru brate. Car geanta si imi e suficient.
Sunt acolo o multime de nimicuri de care nu am nevoie. Dar, ca majoritatea femeilor, totusi nu renunt la ele pentru ca poate o sa-mi fie necesare la un moment dat. Nu radeti, sunt sigura ca stiti despre ce vorbesc.
La mine, insa, mai exista ceva ce troneaza peste toata “incarcatura” din geanta! Migdalele! Mai precis, un borcan mic si grasut plin cu migdale!

Migdalele – Hrana de alarma

Am cativa prieteni care atunci cand ma intalnesc intind mana spre mine, cu ochii plini de entuziasm care cer fara cuvinte: “Ai migdale?”
La birou – ufff, o sa va povestesc la un moment dat de “tortura” zilnica: mancarurile pe care le gateste zilnic la noi la redactie Robert, un maestru al deliciilor – colegii mei nu se mai mira cand ma vad cum rontai migdalele pe care le port cu mine peste tot.

Migdalele contin acizi grasi Omega 3, proteine, vitamina E, magneziu, potasiu, fosfor, vitamina B2

Sunt cel mai bun remediu cand imi e foame si nu am timp sa iau o masa in toata regula. Intr-o zi eram la o conferinta despre viitorul internetului si, dupa cinci ore de prezentari in care nu am apucat sa manac, am recurs la “hrana de alarma”: migdalele!

Migdalele si indicatiile nutritionistului

Nutritionista mea m-a sfatuit sa le manac pentru ca au niste proprietati nutritive foarte valoroase pentru sanatate! Ajuta la scaderea colesterolului, contin acizi grasi Omega 3, proteine, vitamina E, magneziu, potasiu, fosfor, vitamina B2, au un indice glicemic foarte mic si sunt foarte bune si pentru ten.
Eu obisnuiesc sa le manac hidratate. Seara pun un pumn de migdale in apa si le las pana dimineata. E de preferat sa decojiti migdalele pentru ca altfel e posibil sa fie putin amare!
Ce imi place si mai mult la migdale e ca le folosesc si ca sa-mi prepar cel mai delicios lapte vegetal!

Migdalele, solutia salvatoare cand nu ai timp sa mananci

Se face foarte usor si il consum cu musli, il pun in smoothie-uri sau in diferite tipuri de porridge. Este ideal si pentru cei care au intoleranta la lactoza, il puteti face cat de dulce vreti voi – puteti adauga curmale, de exemplu, si va avea un gust minunat! – si e foarte fresh!
Nu cred ca e zi in care sa nu mananc migdale – intregi, transformate in lapte, amestecate cu alte nuci si seminte – si sunt foarte incantata stiind ca aceasta “dependenta” culinara nu are efecte secundare!
Sigur, asta daca nu stau sa calculez de cate ori mi s-a varsat in geanta borcanelul in care aveam migdalele hidratate! ?
Daca vreti sa faceti si voi lapte de migdale, sper sa va ajute acest video. De altfel, pe canalul meu de Youtube puteti gasi mai multe retete dietetice, care sunt usor de preparat si si foarte gustoase! Pofta buna!