Nou in shop! MIND and BODY water bottles collection!

mind body water bottle collection
1
De Andreea Raicu
3 iun. 2019

Mi-a luat mult sa ma obisnuiesc sa beau apa, chiar daca stiam cat de important e, dar mult mai putin sa invat ce fel de apa este buna pentru mine si cum trebuie sa fie in asa fel incat sa nu imi afecteze nici sanatatea, nici mediul in care traiesc.

Asa s-a nascut colectia Mind and Body de sticle de apa cu mesaje, din plastic fara BPA.

Eu sunt Toma Necredinciosul. Eu am nevoie sa vad, sa experimentez, sa testez si sa simt ca sa cred. Lucrurile nu sunt pur si simplu. Ok, poate unele au devenit asa, dar doar pentru ca am experimentat mult in ultimii ani.

Am stiut dintotdeauna ca apa are un rol extrem de important, ca ajuta la buna functionare a intregului organism, ca imi da energie, ca ma ajuta sa am pielea mai frumoasa si multe alte beneficii pe care sunt sigura ca le stiti.

Dar nu m-am lasat cu adevarat convinsa de importanta acestei necesitati decat atunci cand, pentru cateva zile, am baut cel putin 2 l de apa pe zi si am vazut diferentele. Chiar aveam mai multa energie, iar pielea mea devenise atat de frumoasa si luminoasa, incat de atunci am decis ca voi avea mereu grija sa beau apa atat cat am nevoie.

Ulterior am auzit de un experiment facut de un celebru cercetator japonez, Dr. Masaru Emoto.

Cercetarile lui demonstreaza ca gandurile, cuvintele si muzica afecteaza structura moleculara a apei. La momentul respectiv mi s-a parut greu de crezut. Noroc ca era o informatie care avea la baza stiinta, lucru ce i-a dat greutate in ochii mei.

In cadrul experimentului, Emoto a scris diverse cuvinte pe o foaie de hartie pe care o lipea pe recipientul cu apa. La examinare, a descoperit ca pe recipientul pe care au fost lipite cuvintele „Multumesc” sau „Dragoste”, cristalele de apa erau foarte frumoase, pe cand pe cel pe care era scris „Imi faci greata. O sa te omor” aparea o forma total lipsita de armonie si intunecoasa.

Chiar daca poate pare greu de crezut, imaginile confirma teoria. Prin urmare, am inceput sa fiu mai atenta la felul in care ma raportez la apa pe care o beau si la alimentele pe care le manac, pentru ca pana la urma totul este energie, chiar daca nu o putem vedea.

In urma cu doi ani, prietena mea, Raluca Fiser, presedintele Organizatiei Green Revolution, m-a sunat sa ma intrebe daca imi doresc sa fac parte din Plastic Free July, campania lor de constientizare a consumului de plastic. Ce trebuia sa fac era ca in toata luna iulie sa gasesc variante sa micsorez, pe cat posibil, cosumul de plastic, in asa fel incat sa pot sa ma protejez de efectele nocive ale BPA-ului atat pe mine, dar si mediul.

Am acceptat cu drag si trebuie sa admit ca ma bucur mult ca am facut-o

De ce? Pentru ca asa am realizat cat de mult plastic foloseam in mod inutil. Am renuntat la caserolele din plastic, n-am mai cumparat lichide decat in sticle de sticla, am instalat un filtru de apa in casa si la birou, am mers la piata cu sacose de panza (ulterior am lansat cateva in colectia Mind & Body), am cautat recipiente din plastic fara BPA si multe altele.

Am devenit atat de constiincioasa doar dupa ce am afla ce efecte ingrozitoate poate avea BPA-ul asupra organismului nostru si vreau sa impartasesc cateva cu voi. BPA, adica Bisfenolul A, este un disruptor endocrin care poate imita caracteristicile hormonului estrogen si poate duce la infertilitate din cauza influentei pe care o are asupra ovocitelor, poate afecta dezoltarea fatului, sanatatea creierului, greutatea si sistemul cardio-vascular.

Nu-mi venea sa cred ca este atat de nociv, dar statisticile si articolele pe care am inceput sa le citesc cu atata curiozitate m-au convins.

Pentru ca nu e nu e tocmai usor sa renuntam complet la plastic, am inceput sa caut alternative. Asa s-a nascut colectia de sticle de plastic fara BPA, din tritan si cu mesaje.

In incercarea de a gasi alternative, am aflat cateva lucruri foarte interesante despre tritan:

-nu conține BPA.
-are o excelenta rezistenta la impact
-o buna rezistenta chimica, rezistenta la hidroliza in mediu fierbinte si umed; poate rezista detergentului, solventilor de hidrocarburi, uleiurilor, coroziunii parfumului
-este rezistent la temperaturi ridicate: temperatura de deformare termica este 94℃ si 109℃ .
-produsele reziduale sunt mici datorita sansei mai scazute de crapare reziduala, lucru care le face mai durabile.

Pentru colectia Mind and Body am ales Love, Joy si Hope pentru ca noi toti ne dorim sa le avem in viata si cred ca aceste cuvinte pot avea o influenta buna asupra noastra atat subliminal, cat si energetic.

Nu-mi vine sa cred ca scriu aceste randuri, eu, care ii luam peste picior pe cei mai multi care vorbeau cu seriozitate despre acest subiect in urma cu ani buni. Da, am ironizat multi oameni pe aceasta tema si da, acum sunt si eu acolo. Viata e tare amuzanta!

Daca nu crezi in lucrurile pe care le-am descris aici, nu e nimic. Poti sa le vezi doar ca pe niste recipiente dragute pe care merita sa le ai mereu langa tine pentru a avea mai multa energie si o piele frumoasa.

De abia astept sa imi spui cum ti se par 🙂

Foto: Alex Rosieanu