Produsele mele preferate de machiaj

1
De Andreea Raicu
5 oct. 2018

De mica mi-au placut fardurile si machiajele. Cum mama nu era un pic atenta, cum imi bagam nasul in trusa ei de farduri, ca sa nu mai spun de cat de fascinata eram cand mergeam la ea la serviciu si toate colegele ei, insotitoare de bord, aratau impecabil si superb machiate.

Am putut sa ma bucur mereu de machiaje pentru ca mereu am avut o legatura cu ele inca din copilarie.

In perioada in care am fost model, am fost machiata in zeci de feluri si tot nu ma mai saturam. Mi se parea fascinant ca poti face atat de multe cu niste simple pensule si niste culori. Era incredibil ce iesea din mainile make up artistilor.

A urmat televiziunea, unde au fost perioade in care eram machiata zilnic cand prezentam matinalul de la Pro TV sau emisiunea Big Brother.

Asa ca dupa aproape 30 de ani in care am fost machiata continuu, acum ma bucur ca am multe momente in care ii dau tenului meu o vacanta.

Asta nu inseamna ca nu imi mai plac fardurile sau ca am renuntat sa ma machiez. Imi place si ador sa ma las pe mainile magice ale lui Alexandru Abagiu sau ale altor colegi de-ai lui. Chiar daca am invatat sa ma machiez, imi place sa ma las rasfatata de ei.

De-a lungul timpului, am testat enorm de multe produse, cred ca sute, pentru ca sunt si foarte curioasa si imi place sa experimentez. Recunosc ca in ultima vreme am facut si cateva fixatii pe anumite produse despre care m-am gandit sa va povestesc azi.

CC cream Erborian

Este un produs pe care din momentul in care l-am descoperit, nu am mai renuntat la el, si sa stii ca rar fac asta. In urma cu multi ani nici nu se gasea pe piata din Romania, asa ca ori de cate ori plecam in strainatate imi faceam stocuri ca sa ma asigur ca nu raman fara. Imi place pentru ca are o textura foarte usoara si uniformizeaza tenul fara sa il incarce, ba chiar il face sa arate foarte proaspat. Il pot folosi oricand, fie ca sunt bronzata sau nu, pentru ca isi adapteaza culoarea in functie de tenul tau. Cred ca deja il folosesc de peste 6 ani.

Fond de ten

Aici e mai complicat pentru ca imi plac foarte multe. In ultima vreme am simtit nevoia sa folosesc produse cu o textura usoara si mai fluida si o varianta perfecta este NYX. Nu imi place sa imi simt fata incarcata si imi doresc sa aiba un aspect natural. Orice fond de ten care creaza aspectul de masca nu isi are locul in trusa mea de farduri. Imi mai plac cel de la Lancome si Paris Berlin.

Anticearcan

Multi ani nu am folosit acest produs. Testam mereu, cumparam, dar intr-un final nu mai simteam nevoia sa il aplic pentru ca nu imi placea neaparat textura. Insa in ultima vreme am gasit trei produse pe care efectiv le ador. Cele trei anticearcane de la Maybeline, Bobbi Brown si Too Faced se aplica foarte usor, acopera foarte bine orice, rezista in timp si au un aspect foarte natural, fara sa se stranga sau sa se usuce.

Pudra

Pudra o folosesc doar pentru fixarea machiajului atunci cand am nevoie sa tina mult, dar nu pot sa spun ca ma omor dupa folosirea ei. Am zile in care aplic fondul de ten si atat. Folosesc pudra libera de la Paris Berlin acasa, iar in geanta o am pe cea de la MAC.

Iluminator

Multi ani am fugit de el. Ma gandeam ca trebuie sa ai un ten absolut perfect, de portelan, ca sa il poti folosi, pentru ca stiam ca scoate in evidenta absolut orice imperfectiune. Acum insa il iubesc si il folosesc aproape zilnic.

Blush

Ori ce cate ori vedeam ca Alexandru Abagiu sau orice alt make up artist se apropia de fata mea cu pensula de blush ma ingrozeam, pentru mi se parea ca rozul din obrazi ma facea sa arata ca Heidi. Insa acum imi place mult, pentru ca te ajuta sa arati extrem de fresh.

Farduri de pleoape

Aici imi plac atat de multe. Mac e in top, impreuna cu Chanel, Too Faced, Makeup Forever. Imi plac culorile calde, insa in ultima vreme am incercat si tonuri mai reci, care m-au surprins in mod placut.

Tus de pleoape

Imi place tusul. Intr-un final am invatat sa il aplic si de asta imi place acum atat de mult sa il folosesc. Cele de la Inglot sau Make Up Forever sunt geniale pentru ca rezista mult timp, au un negru intens si nu se intind. Tusul Kat Von D imi place datorita pensulei, care te ajuta sa il aplici foarte usor.

Glosuri si rujuri

Oriunde cauti vei gasi un ruj, un gloss, fie ca e rosu, visiniu sau nude. Am peste tot, ca sa fiu sigura ca nu ma prinde vreun eveniment nepregatita: Chanel, Sephora (Lip Stain), Anastasia, Lancome, Too Faced, Clarins, L’Oreal si lista e foarte lunga.

Machiajul sprancenelor

Cred ca nu mai ai nevoie de niciun fel de machiaj daca ai sprancenele aranjate. In schimb, daca ele nu arata impecabil, atunci nu mai conteaza niciun machiaj. Asa ca imi fac intotdeuna timp sa imi aranjez sprancenele. Imi place sa folosesc Too Faced, pentru ca arata extrem de natural si dureaza toata ziua, indiferent daca stau la birou, merg la sala sau oriunde altundeva, indiferent de temperatura.

Foto: Marius Dragne