Restaurantele mele preferate din Bucuresti pe timp de vara

1
De Andreea Raicu
25 iul. 2019

Ori de cate ori vreau sa ies in oras sa mananc, inevitabil urmeaza acea intrebarea care de cele mai multe ori lasa o pauza dupa: „Unde mergem?”. Si pentru ca stiu ca nu este doar problema mea, m-am gandit sa fac o lista cu restaurantele in care imi place sa merg vara.

Cine ma cunoase si a citit titlul articolului se va gandi ca in aceasta lista va gasi doar Biutiful, Biutiful, Biutiful de 10 ori, pentru ca vara este locul in care imi place sa merg cel mai mult. Totusi, nu pot iesi doar intr-un singur loc, si nu pentru ca n-as vrea – atat eu, cat si prietenii mei obisnuim sa facem o fixatie pentru anumite locuri si mergem acolo pana la suprasaturare. Insa consider ca in viata avem nevoie de diversitate, asa ca da, lista mea incepe cu Biutiful, dar nu se termina aici.

1. Biutiful by the lake

Este un restaurant sub forma unei gradini suspendate deasupra lacului Herastrau, deschis pe perioada verii, al carui meniu are influente sud-americane – burrito, chilli con carne, tacos si multe preparate pe baza de fructe de mare. Are un design minimalist, care te scoate din atmosfera obinuita a orasului.

Ador atmosfera, muzica, oamenii, gazdele, totul ma face sa ma reintorc. A fost o vreme in care faceam si sedintele de la birou acolo. Cred ca ar fi bine sa reiau aceast obicei:-)

E minunat pentru cina, dar poti mergi si la pranz, cand e foarte liniste si te poti relaxa departe de galagia orasului. Daca nu ati fost, va recomand sa mergeti. Este locul meu preferat din Bucuresti.

2. Yoshi

Ador bucataria japoneza. Daca as putea, as manca numai asta, pentru ca nu se rezuma la sushi si salata de alge, asa cum multi ar putea crede. E ca si cum bucataria noastra ar consta doar in sarmale si salata de vinete. E foarte variata si multi ani am colindat prin lume cautand restaurante japoneze bune, pentru ca nu prea existau in Bucuresti. Dar in ultima vreme stam mai bine, iar preferatul meu este Yoshi. Si cand nu sunt la Biutiful, ma gasiti la Yoshi.

De ce? In primul rand pentru calitatea ingredientelor si a preparatelor. Nimic nu este mai ingrozitor decat sa ti se faca rau de la peste crud sau fructe de mare care nu sunt proaspete. In rest, imi place atmosfera foarte relaxata, designul locului si gazdele.

Pot gasi variante vegetariene si fara gluten. E un restaurant minunat atat pentru pranz, cat si pentru cina. Asa ca daca esti fan restaurante japoneze, macar o singura data poti sa incerci Yoshi.

3. Zaitoone

Pe langa bucataria japoneza, imi place mult si cea libaneza. Mi se pare incredibil de gustoasa si are o varietate foarte mare de alternative vegetariene. Aici am mai multe variante, dar cred ca restaurantul la care merg cel mai des este Zatoone. Nu este renumit pentru designul lui, dar are o atmosfera foarte calda si prietenoasa. Eu nu fumez narghilea, dar unul dintre motivele pentru care mergem cand sunt impreuna cu prietenii mei este narghileaua. Ei par foarte incantati de ea.

4. Frudisiac

Mi-aduc aminte ca atunci cand s-a deschis in urma cu cativa ani era ceva total aparte datorita designului cu influente suedeze si faptului ca puteai gasi toate combinatiile de sucuri proaspete, ca sa nu mai vorbesc de varietatea felurilor de mancare cu avocado – un adevarat paradis pentru mine si pentru toti vegetarienii. Imi place mult si pentru faptul ca ori de cate ori merg acolo ma intalnesc cu oamenii pe care nu i-am mai vazut de ceva vreme.

Locul are o atmosfera extrem de relaxata si e perfect pentru micul dejun, asta daca gasesti loc.:-) E atat de bun si primitor locul, incat este plin mereu si nu fac rezervari, asa ca trebuie sa incerci pana gasesti.

5. Casa di David

E locul cu care am, cred, cea mai veche legatura. Merg la Casa di David de cand s-a deschis, in urma cu mai bine de peste 10 ani. Mi-a placut intotdeauna designul, pe care l-au schimbat periodic, dar pastrand aceeasi nota minimalista, mancarea italiana extrem de gustoasasa si, nu in ultimul rand, terasa. In ultimii ani, obisnuiesc sa merg mai mult vara pe terasa, care este exact pe malul laucului Herastrau, iar serile petrecute acolo sunt minunate.

Mi se pare una dintre cele mai frumoase terese din Bucuresti. De cele mai multe ori merg la pranz, la intalniri de business. E adevarat ca nu este tocmai cel mai ieftin restaurant, ba din contra, dar este o experinta pe care poti sa o ai macar o data.

6. Raionul de peste

Daca iti plac pestele si fructele de mare, aici e locul in care vrei sa mergi. De curand mutat in cadrul complexului Agora, Raionul de peste iti ofera o experienta de care sunt convinsa ca te vei bucura. Aduce un concept nou in Romania, care il face special din punctul meu de vedere. Poti cumpara peste salbatic si fructe de mare pe care ti le alegi din vitrinele frumos aranjate, ai optiunea de street food, restaurant à la carte, plus un oyster bar in mijlocul restaurantului. Preparatele sunt simple, dar foarte gustoase, in asa fel incat sa poti simti calitatea ingredientelor. E un loc care mie personal imi place pentru atmosfera, design, mancare si mai ales serviciile foarte bune.

7. Rawdia

Daca esti raw vegan sau iti place mancarea sanatoasa, sigur ai mancat la Rawdia. Daca nu ai facut-o, iti recomand sa mergi. Vei gasi o varientate mare de optiuni care se schimba in mod regulat. Am cateva preferate pe care ti le recomand: corabiutele cu branza de caju, sushi cu quinoa, chitelute din linte, drob, supe, deserturile, Kombucha si crackersii din faina de migdale – si realizez acum, cand scriu, ca lista este foarte lunga. Locul este foarte primitor si relaxat, gazdele foarte dragute si calde. Chiar daca nu esti fan mancare sanatoasa, poti incerca pentru ca vei ramande surprinsa. Multe prietene de-ale mele au realizat ca mancarea raw vegana nu este chiar asa de rea cum isi imagineaza, ba din contra.

8. Ai Sushi Bar

Cand n-am timp sa ies la masa la pranz, comand la birou, iar Ai este unul dintre restaurantele de pe lista mea. Este foarte aproape de birou, asa ca uneori comand zilnic de la ei. Este un restaurat mic cu specific japonez, dar poti gasi si alte variante, mai ales pentru micul dejun. Mie imi plac tartarurile de ton si somon, salata de alge si castraveti si cea de quinoa. Este un loc foarte relaxat unde poti merge sa lucrezi, sa citesti si nu te va bate nimeni la cap. Plus ca e locul in care daca mergi singura sigur te vei intalni cu cineva, cel putin mie una asa mi se intampla.

Foto: Arhiva personala