Cum s-a schimbat rutina mea de frumusete dupa ce am implinit 40 de ani

1
De Andreea Raicu
6 dec. 2018

Atunci cand ai grija de pielea ta, de la interior catre exterior, iti va multumi printr-un aspect mai luminos si mai ferm. Rutina mea de frumusete s-a schimbat mult fata de acum 10 ani, si cred ca pielea mea imi e recunoscatoare.

Am facut schimbari atata la interior cat si la exterior. Inovatiile tehnologice din ultimii ani, atat in privinta cremelor de ingrijire, cat si a device-urilor anti-aging, duc rutina de frumusete la un alt nivel, si trebuie sa recunosc ca ma simt norocoasa sa fac parte din aceasta revolutie a frumusetii.

Insa vreau sa iti spun ceva ce stii deja, ca filosofia mea e strans legata de ingrijirea de la interior: atunci cand te hranesti cu fructe si legume proaspete, cand ii dai corpului o doza echilibrata de proteine si grasimi bune, cand dormi suficient, meditezi (meditatia reduce stresul care accelereaza procesul de imaptranire) faci sport constant, pielea ta e hranita asa cum are nevoie, arata mai tanara si mai fresh pentru mai mult timp.

Asadar, daca iti doresti ca anii sa fie blanzi cu tine, e important in primul rand sa te respecti atat pe tine cat si corpul tau printr-un stil de viata echilibrat. Si, neaparat sa razi mult – chiar daca unii ar spune ca astfel vei capata riduri de expresie, cred ca o stare de spirit buna ne imbraca intr-o lumina minunata, care ne face sa ne simtim – si sa fim – mai frumosi.

Cat despre ceea ce fac, punctual, pentru ca pielea mea sa arate bine in fiecare zi, iata mai jos elementele-cheie care ma salveaza si imi dau incredere:

Folosesc un gel de curatare bland

Bineinteles ca si eu, ca orice femeie, prefer acele geluri de curatare care fac multa spuma, pentru ca imi dau senzatia ca pielea mea ramane perfect curata. Insa ceea ce am invatat de-a lungul timpului este ca acestea tind sa usuce. Iar pielea mea e mai uscata decat acum 10 ani, asa ca nu vreau sa o agresez cu produse dure de curatare. Asa ca folosesc un produs de curatare foarte delicat si preferabil fara parfum, pentru ca poate fi iritant.

Apelez la o perie de curatare faciala

Pe langa alegerea unui gel de curatare bland, aleg sa folosesc o perie de curatare care sa-mi ofere rezultate superioare folosirii mainilor. Astfel ca nu ma mai pot desparti de peria mea de curatare FOREO LUNA 2 – eu am varianta roz, pentru piele normala. Este un produs esential in rutina mea de ingrijire, pentru ca imi curata pielea in profunzime si ofera in acelasi timp beneficii anti-aging prin tehnologia T-Sonic, cu pana la 8000 de pulsatii pe minut si 12 intensitati.

Imi place faptul ca este un device multifunctional: pe o parte are perii de curatare, care dizolva sebumul, impuritatile si celulele moarte, in timp ce cealalta parte poate fi folosita strict pe zonele fetei care prezinta semne de imbatranire, precum linii fine, riduri sau chiar pete pigmentare.

Pulsatiile anti-aging netezesc pielea si stimuleaza productia de colagen, astfel ca dupa o perioada lunga de folosire constanta, pot spune ca vad rezultate importante: pielea mea este mai ferma, mai uniforma, mai luminoasa, iar atunci cand o ating este incredibil de catifelata. De asemenea, ridurile fine sunt si ele vizibil diminuate, altfel ca machiajul se asaza mult mai bine.

Un alt lucru care imi place la FOREO LUNA 2 este faptul ca serumurile de ingrijire pe care le aplic dupa par sa se absoarba in piele mai bine si sa actioneze eficient. Iar acest lucru are sens: peria de curatare indeparteaza celulele moarte care blocheaza porii, reveland pielea “noua” de dedesubt, la care trebuie, de fapt, sa ajunga ingredientele pretioase din skincare.

Aplic un serum cu peptide in fiecare seara

Peptidele sunt ingrediente importante anti-aging, astfel ca am inceput sa le introduc in rutina mea dupa 40 de ani. Acestea mentin aspectul ferm al pielii, netezesc liniile fine si imi dau acel aspect “plumped” dupa care tanjesc. Aplic intotdeauna serumul prin miscari delicate de tapotare, pentru ca nu vreau sa “trag” de piele in niciun fel – gravitatia face ca muschii fetei sa coboare usor cu fiecare an, asa ca am grija sa nu incurajez acest proces.

Imi masez pielea cu un ulei natural

Fie ca este vorba despre uleiul de marula, de cocos sau de struguri, pielea mea adora sa-l absoarba in timpul unui masaj delicat si ferm in acelasi timp. Am invatat de la mama mea ca masajul facial cu ulei chiar poate face minuni in privinta fermitatii, pentru ca stimuleaza circulatia si activeaza bariera naturala de aparare a pielii. Dupa un masaj temeinic de 15 minute, pielea mea arata mai luminoasa si mai revigorata. Imi place sa combin aceasta procedura simpla cu meditatia, astfel incat sa ma relaxez complet.

Folosesc crema cu SPF indiferent de sezon

Am invatat ca protectia solara este cea mai importanta atunci cand vine vorba despre prevenirea ridurilor si a pierderii fermitatii. De asemenea, faptul ca nu am pete pigmentare se datoreaza strictetii cu care folosesc crema de protectie solara chiar si in sezonul rece, chit ca apelez la un factor mai mic de protectie.

Iarna, de exemplu, imi place sa aplic un BB cream cu SPF incorporat, astfel incat sa-mi protejez pielea de radiatiile solare in timp ce ii dau si un glow atragator.

Foto: Arhiva personala