Un eveniment la care mi-ar fi placut cu adevarat sa ajung in 2023

1
De Andreea Raicu
28 dec. 2023

A fost o experienta deosebita, iar eu imi doresc sa traiesc astfel de experiente!

In luna noiembrie am primit invitatia de a participa la evenimentul de lansare a noii game Pinot Noir Jidvei. Este unul dintre evenimentele la care mi-as fi dorit foarte mult sa particip, insa din pacate nu am reusit.

Pot spune ca am o afinitate fata de Jidvei, un brand romanesc cu renume, pentru ca este vinul pe care imi amintesc ca il bea tata cand eram mica, iar asta imi creeaza o apropiere de momentele frumoase petrecute cu el. Un alt motiv pentru care rezonez cu Jidvei, cel mai mare producator de vinuri din Romania, este acela ca valorile pe care le are sunt foarte apropiate de cele ale propriului meu brand, Amalin, si anume grija pentru produs, grija pentru consumator, design-ul deosebit, simplitatea si frumusetea, dar in special calitatea excelenta a produselor.

Am o sensibilitate aparte si simt o apropiere fata de brandurile romanesti. Consider ca este foarte important sa ne sustinem valorile, iar astfel sa sustinem economia romaneasca. Este un lucru pe care nu l-am inteles de la inceput, ci in urma cu cativa ani. In trecut eram fascinata de brandurile din strainatate, iar cand plecam in afara tarii cumparam tot felul de lucruri. Insa acum incerc in mod constient sa cumpar si sa valorific produsele din Romania, locale, pentru ca avem extrem de multe branduri frumoase si de calitate. In acest fel poti sa contribui din multe puncte de vedere – in privinta protejarii mediului, in mod economic si chiar cultural.

Am putut sa descopar mult mai mult despre istoria Jidvei, care are o experienta de peste jumatate de secol in arta vinului (implineste 75 de ani in 2024), in calatoria pe care am facut-o la castelul Bethlen-Haller, din inima Transilvaniei. A fost, pur si simplu, o excursie intr-o alta lume! Pe langa faptul ca acel castel arata minunat si parca traiesti intr-o poveste, tot ce este in jur, toate podgoriile si peisajul spectaculos iti creeaza o stare unica.

Plimbandu-ma prin podgorii am avut un sentiment de libertate si de fericire. In plus, am avut senzatia ca nu sunt in Romania, mai ales ca nu am vizitat prea multe podgorii si crame din tara noastra. Pentru ca eram obisnuita sa vad astfel de peisaje in Toscana, si nu in Romania, experienta a fost cu atat mai surprinzatoare, intr-un mod placut. Am fost foarte mandra ca sunt in tara noastra si ca exista locuri atat de frumoase, eu fiind indragostita de Toscana, din Italia, si de Napa, California, zone recunoscute pentru podgoriile lor. Mi s-a parut extrem de impresionant cand am vazut ca si noi avem asta.

Am ramas placut surprinsa si sunt extrem de fericita de fiecare data cand descopar un astfel de loc in Romania.

Odata cu vizita la Bethlen-Haller si domeniile Jidvei, care este de 25 de ani un business de familie si astazi se afla la a 3-a generatie, am putut sa aflu mai mult despre povestea familiei si tot procesul elaborat care se afla in spatele vinului de caliate – de la cum se culeg strugurii si pana la cum ajunge vinul in sticla, la produsul finit. A fost o calatorie impresionanta pentru ca totul este grandios.

Lansarea gamei Pinot Noir Jidvei a avut loc in cadrul unui eveniment deosebit, desfasurat la Muzeul National de Arta al Romaniei.

Recunosc ca in ultimii ani participarile mele la evenimente s-au redus. Prioritatile s-au schimbat in viata mea si aleg intotdeauna evenimente cu totul speciale, in care petrec timp cu oameni dragi, cu oameni pe care ii admir, in locuri deosebite, care te incarca cu energie buna si care au un concept aparte.

Iar lansarea gamei Pinot Noir Jidvei a fost un eveniment care a insemnat mai mult decat a te intalni cu oameni si a-ti prezenta un produs. A fost o experienta deosebita, iar eu imi doresc sa traiesc astfel de experiente si mai putin doar sa bifez prezenta, si tocmai de aceea regret ca nu am putut ajunge.

A cuprins atat de multe aspecte – latura culturala, intr-o locatie extrem de frumoasa, intr-un setup frumos gandit, care arata superb si cu oameni pe care mi-ar fi placut sa-i intalnesc sau reintalnesc.

Gama Pinot Noir Jidvei surprinde prin modul in care trei vinuri vinificate diferit – alb, roze si rosu – reusesc sa spuna aceeasi poveste. Un trio remarcabil, o coregrafie intre om si natura desavarsita cu pasiune, daruire si creativitate.

Este o gama unica in Romania, fiind singura care prezinta 3 vinuri realizate din soiul de struguri Pinot Noir, si marcheaza o premiera pentru Jidvei, deoarece Pinot Noir Rosu 2019 este primul vin rosu super premium lansat de ei.

Ideea de a organiza un eveniment special pentru lansarea acestei game a pornit de la dorinta celor de la Jidvei de a crea un context in care vinul sa fie admirat si apreciat, un context care sa ofere vinului romanesc prestigiul si atentia cuvenite.

Eu consum destul de rar alcool, iar atunci cand o fac aleg un produs de foarte buna calitate, asa cum sunt vinurile Jidvei. Iar noua gama Pinot Noir Jidvei ofera o savoare deosebita. Pinot Noir Rosu 2019 este elegant, cu corp lejer spre mediu, cu minunate arome catifelate. Pinot Noir Alb 2022 este fermecator si armonios, ce se remarca prin imbinarea savuroasa a aromelor de flori de tei, mere galbene si pere coapte, cu tonuri discrete de caise si pepene galben. Suav si incantator, Pinot Noir Roze 2022 impleteste arome fructate de cirese de mai si coacaze rosii, redand prospetimea diminetilor de vara, invaluite intr-o nota florala delicata.

Sper ca te-am facut curioasa si dornica sa descoperi si sa apreciezi la adevarata lor valoare vinurile romanesti de o calitate desavarsita din noua gama Pinot Noir Jidvei.

Te imbratisez,
Andreea