4 pareri toxice pe care oamenii le considera normale

1
De Cristina Tudor
18 apr. 2021

Regasesti vreuna la tine?

1. Prezentul este un indicator pentru viitor

Cand lucrurile nu merg bine, exista aproape intotdeauna tendinta de a presupune ca viitorul va fi si mai rau. Dintr-un motiv ciudat, acest lucru nu se intampla la fel de mult cand lucrurile merg bine. Un ras, un zambet, o imbratisare – sunt trecatoare.

Momentele cu adevarat frumoase par banale si nu le bagam in seama. Insa cand suntem deprimati, gandurile noastre sunt tot mai neplacute si ajungem sa ne temem ca fiecare zi a vietii va fi asa de acum inainte.

2. Este prea tarziu pentru a face schimbari importante

Viata nu este o linie dreapta. Nu exista o cale potrivita pentru tine… de fapt, pentru nimeni. Si nu exista nici o cronologie stabilita. Insa uneori presiunea venita de la oamenii din jur si de la societate este suficienta pentru a ne face sa simtim ca dam gres.

Daca nu avem locul de munca pe care ni-l dorim, relatia la care visam, stilul de viata dupa care tanjim pana la o anumita varsta sau interval de timp, presupunem ca este o problema – si, culmea, ajungem sa credem ca nu mai este nimic de facut, ca nu putem face nicio schimbare importanta.

Insa asta nu este deloc asa. Ai tot timpul din lume. Poti face ce vei. Ti se permite sa faci un pas in spate si sa o iei pe alt drum. Ai voie sa iti dai seama ce te inspira in diferite etape ale vietii tale.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.