5 exercitii in cuplu care pot restabili armonia si readuce fericirea

1
De Cristina Tudor
7 apr. 2022

Chiar daca atractia este mare la inceputul relatiei si adesea confundata cu sentimentele de iubire, pe masura ce cuplul inainteaza si cei doi parteneri se maturizeaza, asadar exista o dinamica a cuplului care trebuie inteleasa pentru a construi o relatie puternica si pentru a mentine si imbogati sentimentele de dragoste ale celor doi parteneri.

Iata cateva exercitii de practicat in cuplu pentru a mentine flacara vie a iubirii si pentru a aduce armonia si fericirea in relatie.

Fa o asigurare iubirii

Da, exact asa cum faci o asigurare la casa sau la masina si ai grija sa alegi ce e mai bun pentru tine, ca apoi sa poti apela la aceasta asigurare la a carei crestere participi luna de luna. Se intampla ceva, ai asigurare.

Dar cum ar putea functiona acest principiu si in relatii? Ei bine, cea mai buna asigurare este aceea de a nu lasa raul sa se adune, participand pic cu pic la armonia relatiei. Si aceasta se poate intampla doar prin stabilirea unor zile cand sa purtati acele discutii dificile din cuplu, dar nu in maniera certei, ci cautand solutii.

In felul acesta de comun acord va asumati sa participati activ la rezolvarea problemelor cuplului. Veti observa ca, de cele mai multe ori, aceste probleme sunt, de fapt, emotionale si nu neaparat materiale.

Povestea umbrelor

Specialistii spun ca adesea mintea noastra scrie cu o viteza uimitoare o poveste negativa despre o situatie care a avut loc sau urmeaza (scenarii inchipuite). Ei bine, aceasta tendinta exista si fata de partenerul nostru. Reusim sa schitam, uneori, o imagine negativa sau trasaturi negative pe care nu ar trebui sa le tinem doar pentru noi.

Asadar, este bine ca saptamanal sau la doua saptamani sa vorbiti despre aceste umbre ale relatiei, despre frica sa nu se transforme intr-o realitate care sa va faca rau.

Citeste continuarea pe kudika.ro

Foto: depositphotos.com