5 intrebari bune care incep conversatii interesante: Te ajuta sa spargi gheata!

1
De Irina Constantin
13 feb. 2022

Stati unul langa celalalt si, desi ai vrea sa initiezi o discutie complexa, nu stii exact cum sa incepi dialogul. Stii deja ca tipicul „Ce mai faci?” se va termina doar cu… „bine”.

Cu siguranta, iti este familiar contextul de mai sus. Cu totii ne-am intrebat, la un moment dat, cum sa ai conversatii interesante atunci cand nu iti trece niciun subiect prin minte.

Fie ca interlocutorul era partenerul de viata, la finalul unei zile lungi, copilul sau un prieten pe care nu l-ai mai vazut de multa vreme, senzatia este aceeasi. Vrei sa discuti, dar nu stii cum sa incepi.

Iata cum sa ai conversatii interesante, pornind de la 5 intrebari simple:

1. Ti s-a intamplat ceva deosebit azi?

Orice zi, oricat de banala, trebuie sa fi avut macar un moment altfel. Chiar si daca de-abia ai plecat de acasa, cu siguranta ai observat ceva care ti-a atras atentia pe strada, in metrou sau in trafic. Astfel de momente pot da nastere unor conversatii naturale, spontane si amuzante, din care alte discutii vor curge foarte usor.

2. La ce seriale te-ai mai uitat in ultima vreme? Poti sa imi recomanzi ceva?

Cand vine vorba despre filme, seriale sau muzica, stii bine ca discutiile se pot prelungi ore in sir. Daca nu gasesti niciun alt subiect de conversatie, pune intrebarea aceasta si observa cum cuvintele ies imediat. Daca aveti si preferinte comune, cu atat mai mult!

Cum sa faci mai mult spatiu in viata ta, pe toate planurile

3. Ce te-a facut sa zambesti azi?

Iata o intrebare care nu ni se pune foarte des, desi ar fi foarte dragut sa o primim recurent. Este o oportunitate de a te gandi la motive de recunostinta si o invitatie de a aprecia mai mult micile momente din viata. Iar impartasirea lor cu cineva este minunata!

4. Ce ti-ai fi dorit sa faci mai mult saptamana asta?

Poate ca iti rezervi momente de reflectie pentru tine, insa ce ar fi sa transformi asta intr-o conversatie interesanta cu cineva drag? Puteti vorbi despre lucrurile pe care ati vrea sa le integrati mai mult in viata voastra. Poate veti descoperi ca va puteti motiva sau ajuta reciproc sau poate chiar aveti aceleasi nevoi. Oricum ar fi, veti avea, fara indoiala, o conversatie plina de sens.

10 semne ca esti prea amabila pentru binele tau

5. Care a fost cel mai greu moment azi si cum l-ai depasit?

Daca te intalnesti la final de zi cu o persoana draga, va puteti descarca povestind despre cel mai dificil moment al zilei si cum a reusit fiecare sa il depaseasca. Astfel, starea de spirit generala se va imbunatati si va veti simti mai relaxati. Prin urmare, si flow-ul discutiei va fi unul semnificativ mai bun.

6. S-a mai intamplat ceva nou de cand am vorbit ultima oara?

Acesta este un mod subtil si dragut in care sa intrebi „ce mai e nou?”. Nu este o intrebare intruziva, dar invita interlocutorul sa se deschida si sa iti povesteasca lucruri despre el. Rezultatul poate fi o conversatie interesanta si profunda despre viata. Incearca si vei vedea!

7. Daca ai putea alege sa faci orice maine, ce ai face?

Daca simti ca nimic de mai sus nu se potriveste in contextul tau, este timpul sa scoti la inaintare intrebarile creative, iar acesta este doar un exemplu. Sunt intrebari care invita la folosirea imaginatiei si la crearea de scenarii ideale, ceea ce se poate transforma cu usurinta intr-o conversatie entuziasmanta si amuzanta.

Foto: Unsplash.com