9 adevaruri care te vor scuti de multa durere

1
De Cristina Tudor
5 feb. 2019

Fie ca vrei acum sa crezi sau nu, viata, desi ne este scrisa deja acolo undeva Sus, este in mainile noastre si o putem manevra dupa placul inimii noastre. Noi alegem cu cine ne petrecem timpul, noi ne alegem unde vrem sa muncim, noi alegem daca acum ne plictisim sau nu, daca radem sau nu… viata doar asteapta sa fie traita dupa cum vrea fiecare.

Durerea vine si nu intreaba pe nimeni, asta e, trebuie sa o suportam si pe ea, insa daca vrem sa fim mai putin afectate de ce se intampla, sunt cateva simple adevaruri pe care trebuie sa le avem in vedere.

1. Doi oameni pot privi in aceeasi directie si sa vada diferit

Sau pot privi acelasi obiect si sa remarce lucruri diferite la el. Accepta asta si nu vei mai suferi data viitoare cand simti ca nu esti pe aceeasi lungime de unda cu ceilalti, cand parc nimeni nu te mai intelege. Fiecare are dreptul sa priveasca lucrurile din perspectiva sa. Poti sa nu fii de acord cu asta, dar sa le accepti parere. Asa cum ei o vor face cu tine.

2. Vedem viata asa cum ne vedem pe noi, nu asa cum este ea

Ne uitam la viata prin propriile noastre filtre, prin experientele traite, prin credintele si paradigmele noastre. Vedem totul si toata lumea prin obiectivul nostru subiectiv unic care se formeaza de cand eram mici. Dupa cum scrie Marcel Proust, uneori, calatoria reala a descoperirii nu consta in a vedea peisaje noi, ci in a avea ochi noi. Daca suntem suficient de curajosi pentru a indeparta lentila prin care vedem in prezent o situatie, am putea descoperi ceva care merita privit, pe care nu l-am vazut inainte. Acest lucru este valabil pentru opinii si sfaturi.

3. Oamenii se schimba

Dar stiai asta deja, nu?! De cele mai multe ori, ajunsi intr-un punct al maturitatii noastre, ne dorim sa ramanem asa, dar uitam ca suntem proiectati sa crestem si sa evoluam. Ne este permis sa ne schimbam, oricat de tare ne-ar deranja asta sau i-ar deranja pe ceilalti. Trebuie sa acceptam ca noi ne schimbam si ca oamenii din jurul nostru se schimba. Trebuie sa permitem ca acest lucru sa se intample.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com.