100 de afirmatii pentru putere personala si succes. Transformare rapida

1
De Cristina Tudor
25 iun. 2020

Indiferent ce crezi, ca poti sau ca nu poti, in orice caz ai dreptate. – Henry Ford.

Nu ar fi mai bine deci sa credem ca putem? Daca au crescut in medii descurajante, cei mai multi oameni nu au incredere in ei insisi. Creierul lor gandeste mai degraba negativ este infricosat si provoaca reactii limitative in lant in viata.

Ganditi-va la banalul gest de a va cumpara ceva ce va doriti tare de tot. Sunt unii oameni care vor gasi motive sa nu isi ofere ceva ce le place, sunt si alti oameni care isi vor cumpara obiectul dorit ca mai apoi sa se lase incercati de sentimente de vinovatie, in loc sa se bucure. Acesta este efectul traumelor si limitarilor pe care acesti oameni le-au simtit de-a lungul vietii. Extrapoland de la imaginea acestui gest mic, probabil se vor complacea mereu in situatii care nu le sunt favorabile, nu vor indrazni sa pretinda mai mult si sa isi revendice succesul, buna-starea, pacea si fericirea la care ravnesc.

Trebuie sa intelegi ca poti sa spui ca meriti o situatie, un lucru, pacea sau fericirea, doar atunci cand simti din toata inima ca acestea ti se cuvin. Exista oameni care acceseaza tot ceea ce isi doresc fara ganduri de vinovatie ci doar bucurie si senzatia ca li se cuvine ceea ce li se intampla. Este multa usuratate in viata acestora. Aceasta pentru ca au un mod de a gandi diferit. Modul de a gandi reflecta viata pe care o traim.

Daca asupra trecutului pe care l-am trait nu mai avem control si posibilitatea de a alege, in privinta prezentului si a viitorului putem decide.

Putem de azi sa decidem sa avem un alt mod de a gandi.

Ca sa credem din toata inima ca suntem persoane deosebite carora li se cuvine tot ce e mai bun si mai frumos, asa cum s-au obisnuit sa creada si cei carora le vine mai usor sa priveasca mereu „partea plina a paharului”, trebuie sa ne antrenam intai mintile, ne invata neurostiinta moderna.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.