Ai o stare de spirit proasta? Sunt sanse sa fii mai productiva

1
De Cristina Tudor
3 iun. 2022

O stare de spirit negativa ar putea sa-ti sporeasca productivitatea, potrivit unui nou studiu. Cercetatorii au descoperit ca in cazul unor persoane, o stare de spirit proasta poate sa imbunatateasca atentia, managementul timpului si prioritizarea eficienta a taskurilor.

Dar se pare ca depinde ce fel de persoana esti. Unii oameni au temperamente hiperreactive, iar raspunsurile lor emotionale sunt intense si dureaza mai mult. Altii, in schimb, sunt hiporeactivi, ceea ce inseamna ca starea lor de negativa nu dureaza prea mult atunci cand se enerveaza.

In cadrul acestui studiu, persoanele cu o reactivitate scazuta la emotii nu au fost ajutati de starea de spirit proasta.
Din contra, productivitatea si eficienta lor a scazut.

Cercetatorii de la Universitatea din Waterloo, Canada, sunt de parere ca descoperirile lor ofera informatii importante cu privire la felul in care emotiile afecteaza functionarea executiva, un grup important de aptitudini in care sunt incluse amintirea unor informatii, gandirea rapida sau atentia la detalii.

„Rezultatele studiului nostru arata ca in cazul unor persoane starea de spirit negativa ar putea sa imbunatateasca genul de gandire si abilitatile care sunt importante in viata de zi cu zi”, declara psiholog Tata McAuley, unul dintre coordonatorii studiului.

Studiul a analizat datele oferite de 95 de participanti care au fost rugati sa realizeze noua sarcini diferite si sa raspunda la intrebari despre starea lor de spirit si tipul de personalitate.

Citeste continuarea pe Eva.ro

Foto: depositphotos.com