Animalele noastre de companie ne dau lectii de umanitate zilnic

1
De Maria Dima
31 aug. 2019

Nu simtiti de multe ori ca noi avem mai multa nevoie de animalutele din jur decat au ele de noi? Pe langa iubirea necondintionata si bucuria sincera, repetata la infinit ori de cate ori ne intoarcem la ele, animalele noastre de companie ne invata zilnic cate ceva.

Va spun sincer: am crescut cu o frica nejustificata si nedreapta de catei. Mi-a fost inoculata de ai mei si am luat-o de buna. 

Acum multi ani, eram in vizita la bunicii iubitului meu de atunci, la tara. Era un pas important in relatia noastra si trebuia sa fac impresie buna. M-am imbracat frumos si decent, am lasat decolteul si tocurile acasa, si eram toata un zambet.

Nu m-am gandit totusi ca in curte nu o sa ma intampine o figura calda cu niste placinte aburinde, ci ditai dulaul, un dog german aproape cat mine de mare care latra cat il tineau plamanii. Sarea atat de tare incat il vedeai peste gard.

Am inlemnit. Am facut ce ar fi facut orice alta fata de oras – si ce era totodata cel mai mare cosmar al bunicilor de pretutindeni – crize. Am inceput sa urlu si sa zic ca eu nu pot intra in curte daca nu leaga cainele. Toata lumea a fost politicoasa si a vrut sa ma faca sa ma simt bine, asa ca l-au dus in spate si l-au inchis.

Dupa ce a trecut momentul si m-am calmat, am inceput sa ma simt foarte prost si m-am dus direct la catelul care acum nu mai parea atat de amenintator. Ba chiar era vesel sa ma vada! Cum mai devreme ma purtasem irational, am decis ca e cazul sa continui asa si sa incep sa vorbesc cu cainele. Si asa nu avea altceva mai bun de facut decat sa ma asculte, nu?

L-am intrebat daca vrea sa iasa de acolo. A clipit o data. Am inceput sa rad si am continuat: “Aaa, esti smecher! Clipesti o data pentru da si de de doua ori pentru nu?”. A clipit o data. Eram in extaz, aveam o conversatie! “Daca iti dau drumul de aici, o sa sari la mine sa ma musti?” A clipit de doua ori. Nu mi-a venit sa cred! Nu aveam alta sansa decat sa-l eliberez si sa am incredere ca ce am discutat ramane in picioare. Si asa a fost! El nu mi-a facut niciun rau si am fost prieteni de atunci inainte.

Pisica, animalul magic care iti protejeaza sufletul si casa de energiile negative

In momentul acela, am primit o lectie minunata despre puterea instinctului si gratitudine. Despre legatura ce se poata forma instant intre doua suflete pana atunci straine. Iata ce alte lectii am primit de-a lungul timpului de la catei, pisici pe care le-am salvat si tot felul de animalute care au trecut prin calea si viata mea:

  • Loialitate

Orice animalut iti arata cum e sa fii la capatul celalalt al loialitatii. Tu esti cel care primeste darul asta de la tovarasul tau blanos in fiecare zi. E acolo sa te protejeze, sa iti ridice moralul si ar lasa orice altceva pentru niste timp impreuna.

  • Bucuria ce vine din lucruri marunte

Codita ridicata sau torsul prelungit sunt aduse de cele mai mici lucruri. Ai venit acasa, ai pus o cutie pe jos sau o punga pentru niste momente de joaca, ai adus o bucata in plus de peste. Prezenta ta e de cele mai multe ori de ajuns.

Animalele nu sunt interesate de masina ta de fite, de facturi sau vacante exotice.

  • Responsabilitate

Orice partner de joaca ai ales pentru tine sau familia ta, stii deja ca vine la pachet cu niste cheltuieli si munca. Trebuie plimbati, vaccinati, ingrijiti, spalati. Si spatiul in care stau ei trebuie sa fie constant curatat.

Timpul si resursele noastre, inclusiv cele financiare, trebuie dramuite mult mai bine cand avem un animal in casa, insa orice efort merita! Lectiile primite de la prietenii nostri necuvantatori au valoare nepretuita, gesturile lor de tandrete, de bucurie pura si incredere ne fac orice zi mai frumoasa.

Ce animal iti reprezinta spiritul, in functie de zodia in care te-ai nascut

Foto: Instagram – @m_marieli