Atasamentul nu inseamna dragoste. 3 moduri de a iubi cu adevarat

1
De Cristina Tudor
16 aug. 2020

In iubire nu conteaza vorbele, ci actiunile.

Inca de mici suntem invatati ca trebuie sa ne atasam de tot ce este in jurul nostru – suntem atasati de oameni, de locuri, de lucrurile pe care le avem si chiar de anumite situatii.

Cel mai important si mai dureros lucru este faptul ca suntem invatati sa ne atasam de oamenii de care suntem indragostiti. Insa atasamentul nu este iubire – este o manifestare a obiectivizarii unei alte fiinte umane.

Care sunt cele 3 moduri sanatoase de a iubi cu adevarat?

1. Practica conectarea reala in locul codependentei

Cand ajungi sa iti investesti sufletul mental, spiritual si emotional in relatia cu partenerul de cuplu, creezi o interdependenta sanatoasa – aceasta incurajeaza sentimentele de iubire, dragostea de sine, sprijinul si conectarea reala.

Cu toate acestea, este foarte important sa nu oferi prea mult si sa respecti limitele partenerului tau pentru ca, in caz contrar, vei ajunge in cealalta zona – cea a furiei, a resentimentelor si a regretelor.

2. Respinge complet teama de a-ti pierde partenerul

Daca intrebi majoritatea persoanelor aflate intr-o relatie care este cea mai mare frica a lor, acestea vor raspunde cu „pierderea persoanei iubite”.
Iti poti pierde partenerul in multe feluri diferite, insa aceasta teama este o idee nerealista care se inradacineaza in atasamentul si in posesia oamenilor.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.