Beneficiile trezitului de dimineata. Cum te ajuta sa-ti incepi ziua la 5 AM

1
De Cristina Tudor
15 oct. 2020

Beneficiile trezitului de dimineata sunt nenumarate. La o analiza sumara, de baza, as putea spune ca „cine se trezeste de dimineata, departe ajunge”, asta pentru ca, in primul rand, ziua iti pare mai lunga.

Intotdeauna am fost o persoana matinala si cele mai eficiente activitati le-am avut dimineata. Niciodata nu am putut invata in sesiune noaptea, tot timpul mi-am pus ceasul sa sune la 4-5 dimineata si atunci am asimilat cel mai bine informatiile.

Pledez pentru trezitul de dimineata pentru ca am impresia ca ce pot face in primele ore ale diminetii, cu greu, sau deloc, pot face mai tarziu.

Insa cat de dimineata ar trebui sa ne trezim?

Dan Luca, coach, trainer si speaker specializat in productivitate si echilibru pentru antreprenori, a creat de mai bine de 3 ani de zile un grup de suporty, un program de coaching in care ii invita pe oameni sa se trezeasca la 5 dimineata, programul avand numele chiar 5 am. El sustine ca numeroase studii demonstreaza faptul ca oamenii au o energie buna atunci cand dorm 6-8 ore pe noapte. Intrebarea se pune: de ce daca dormim 6-8 ore pe noapte, de la 1 la 9 dimineata, tot nu ne vine sa ne trezim, tot amanam momentul ridicarii din pat nedorind sa renuntam la caldurica confortabila de sub patura? Pentru ca somnul nostru nu este de o calitate buna, ar fi rezumatul dezbaterilor lui Dan Luca.

Acestea fiind spuse, am apelat la el pentru a ne descrie beneficiile trezitului de dimineata si le-am selectat pe cele mai importante:

-Esti intre cei mai performanti 1% din lume. E un club select si e o onoare sa fii membru cu drepturi depline.
-Ai timp de calitate cu tine, te pui pe primul plan, pentru ca … meriti! Esti cea mai importanta persoana din viata ta!
-Nu te streseaza nimeni cu telefoane, emailuri, sms-uri.
-Iti planifici strategic propriul business (sau viitorul business daca inca esti angajat). Daca nu dimineata cand esti odihnit… cand altcandva?… Seara dupa ce esti stors de energie?
-Iei o masa gustoasa pe indelete fara sa fii grabit de ceas. Aaaaah placerile vietii …
-Vezi rasaritul. Nu pe cel din poze, pe cel real care e intre cele mai bune lucruri gratis in viata!

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.