Calitatea care iti scade considerabil sansele de a ajunge la divort

1
De Alice Moisescu
23 oct. 2018

O poveste de dragoste se intretine cu multa munca din partea ambilor parteneri. Nimic nu functioneaza ca-n basme, iar uneori cele mai ridicole conflicte pot duce la divort. Uite de ce „arme” ai nevoie pentru a nu ajunge acolo.

Intre basm si realitate

Fiecare casnicie are in spate o poveste de dragoste unica, cu fluturi in stomac si promisiuni…

Insa, odata cu trecerea timpului, mirajul inceputului se diminueaza si dispare, iar conflictele, frustrarile si greutatile nu intarzie sa apara.

Acum, cei doi parteneri de cuplu incep sa constientizeze ca, dincolo de iubire, casnicia reprezinta o legatura complexa, care se construieste si se conslideaza cu maturitate, rabdare, intelegere si dorinta de a face lucrurile sa functioneze.

Daca ei decid sa investeasca in acest parteneriat si sa fie impreuna la bine si la greu, relatia lor se va suda si vor reusi sa gaseasca toate resursele pentru a depasi momentele dificile.

Dar daca lucrurile sunt lasate la voia intamplarii… relatia va ajunge, in cel mai scurt timp, sa se erodeze, iar divortul va fi doar o chestiune de timp.

Care sunt principalele motive care stau la baza divorturilor?

Ei, bine, blocajele in conflict, rutina, deficitul de comunicare, pierderea identitatii personale, infidelitatea si abuzurile sunt doar cateva din problemele ce pot surveni intre doi parteneri ce s-au grabit, poate, spre altar.

Studiile arata ca persoanele mai selective cu partenerii lor au mai multe sanse de reusite decat cele care se agata de o relatie care nu functioneaza, doar pentru a fi cu cineva.

Expertii in relatiile de suplu sustin ca alegerile neglijente in ceea ce priveste partenerii de relatie pot duce catre o multime de probleme, de la cele emotionale, pana la cele abuzive.

Cantariti, cantariti, cantariti! Ascultati-va instinctele si daca nu va imaginati impartind aceeasi energie si spatiu intim cu o persoana, nu va angajati intr-o casnicie.

Pentru ca o casatorie sa dureze este important sa intelegem ca ea nu este o arena de lupta intre orgoliile sau prioritatile partenerilor, ci se bazeaza pe respect si iubire neconditionata.

Niciunul dintre parteneri nu este mai important ca celalalt, iar iubirea nu se construieste pe munti de compromisuri si sacrificii. Fiti selectivi! Iar cand veti gasi partenerul potrivit… viata de cuplu va insemna doar liniste si iubire.

Foto: Shutterstock.com