Cariera este influentata de sarcina. 4 trucuri pentru a avea succes in continuare

1
De Cristina Tudor
12 ian. 2020

Dupa un rezultat pozitiv al testului de sarcina viitoarele mamici vor selecta atent ce mananca, vor realiza exercitii adaptate sarcinii si se vor gandi la analize, vitamine si ecografii.

Totusi, cariera este influentata de sarcina si trebuie sa iei masuri pentru a-ti proteja avansul profesional. Succesul in cariera se poate evapora daca nu esti atenta.

Viitoarele mamici vor sa faca tot posibilul pentru a asigura dezvoltarea armonioasa a bebelusului lor, dar desi nu este un lucru negativ, trebuie echilibrat cu prudenta in plan profesional. Cariera este influentata de sarcina si trebuie sa-ti iei masuri pentru a evita neutralizarea progreselor tale de pana acum. Potrivit expertilor, trebuie sa creezi un echilibru intre noua etapa din viata care tocmai incepe si consolidarea pozitiei tale din punct de vedere al carierei.

Lunile de sarcina pot fi utile pentru a crea noi oportunitati. Chestionarele realizate indica faptul ca in cel putin 50% dintre cazuri sarcina marcheaza indepartarea treptata a femeilor din pozitiile de lider, dar daca ai o strategie concreta nu va trebui sa renunti la tot ce ai realizat. Iti poti accelera progresul in timpul sarcinii aplicand sfaturile corecte. Cariera este influentata de sarcina, dar exista multi alti factori care sunt sub controlul tau si in functie de care iti poti directiona evolutia in sens pozitiv.

Iata cum trebuie sa procedezi pentru a preveni regresul la nivel profesional in timpul sarcinii:

1. Creeaza constant o retea de contacte utile

Aceasta actiune se aplica atat in interiorul companiei pentru care lucrezi, cat si in exterior. Vei auzi adesea afirmatia „am fost acolo la momentul potrivit”, dar de fapt inseamna ca s-au cunoscut persoanele potrivite.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.