Ce presupune casatoria? Tot ce trebuie sa stii pentru o viata fericita in doi

1
De Cristina Tudor
11 iun. 2022

Orice persoana care se pregateste de casatorie sau care este casatorita de scurt timp trebuie sa stie aceste lucruri!

Ce presupune casatoria…

1. Casatoria inseamna intimitate: sexuala, emotionala, relationala.

2. Casatoria inseamna ca cineva este acolo pentru tine. Mereu.

3. Casatoria inseamna sa fii vazut/a in cele mai proaste momente ale tale si totusi sa fii iubit/a in continuare. Sa existe un sentiment suprem de recunostinta si siguranta.

4. Casatoria inseamna impartasirea glumelor vechi. Sau vreo poveste care poate fi spusa iar si iar, dar care te face sa razi pana ti se taie respiratia chiar si acum.

5. Casatoria inseamna sa plangeti impreuna. Chiar si cele mai stabile relatii au nevoie de o eliberare din cand in cand.

6. Casatoria inseamna sa te gandesti la faptul ca celalalt nu mai este langa tine si sa nu poti accepta asta.

7. Casatoria inseamna sa te enerveze aceleasi lucruri care te-au enervat dintotdeauna. Si sa tolerezi asta, pentru ca celalalt are atat de multe alte lucruri bune care echilibreaza situatia.

8. Casatoria inseamna sa nu fii in stare sa astepti sa ajungi acasa pentru a-i impartasi un lucru persoanei de langa tine. Si nu, nu este vorba despre codependenta, ci despre iubire si incredere.

9. Casatoria inseamna sa-ti doresti ca tu sa fii operat/a sau bolnava, nu celalalt.

10. Casatoria este uneori o lupta. De fapt, este o incercare ca lupta sa fie cat mai corecta. Este despre a-ti cere scuze, a asculta, a invata, a cauta solutii impreuna.

11. Casatoria este despre vulnerabilitate. Oferind cuiva dreptul de a te rani sau de a te dezamagi, in timp ce ii oferi ocazia de a-ti aduce bucurie si zambete.

Citeste continuarea pe Eva.ro

Foto: depositphotos.com