Cel mai bun moment pentru a spune „Te iubesc!” intr-o relatie

1
De Alice Moisescu
28 oct. 2018

Cand incepem o relatie, mintea ne este invadata de sentimente coplesitoare, de fluturi in stomac si de emotii puternice fata de persoana speciala de langa noi.

Ne trezim indragostite, lumea intreaga e a noastra si nimic din jur parca nu mai conteaza.

Incet, incet, relatia avanseaza, iar tu te confrunti cu dilemele clasice ale oricarui inceput in iubire: sa-i spui tu prima „Te iubesc” sau sa astepti sa-ti spuna el?

Fiecare relatie este diferita

Din pacate, nu exista un raspuns corect la intrebarea „Cand spui te iubesc?”, intrucat depinde de la persoana la persoana, de disponibilitatea emotionala a partenerului si de cat de pregatiti sunteti amandoi pentru a incepe o relatie serioasa.

Dar avem vesti bune! Urmeaza sa-ti prezentam cateva sugestii utile cu privire la cel mai bun moment in care sa spui „Te iubesc!”.

Mai intai raspunde-ti la niste intrebari

In primul rand, asigura-te ca ceea ce simti este real. Ca este intr-adevar dragoste. Asa ca aseaza-te si raspunde-ti onest la urmatoarele intrebari: Ai fluturi in stomac de fiecare data cand il vezi sau te gandesti la el? Iti este realmente dor de el daca nu il vezi o zi, doua? Simti acele trairi puternice in absenta lui sau doar cand e in preajma ta? Daca raspunzi afirmativ la aceste intrebari, atunci poti spune ca esti pe punctul de a dezvolta trairi cu adevarat puternice si durabile pentru omul de langa tine.

Timing-ul este important

Mai apoi, urmatorul factor pe care trebuie sa il ai in vedere este TIMPUL. Daca iesiti de cateva saptamani, atunci mai mult ca sigur ceea ce simti sunt doar niste emotii, si nu dragoste.

Dar, daca ti se furnica pielea cand il vezi, te simti bine in compania lui si este ultimul lucru la care te gandesti inainte de culcare, sunt toate sansele ca aceste sentimente sa creasca.

Ca regula generala, abia dupa 3-4 luni iti poti da seama daca iubesti caracterul omului de care esti indragostita, daca sentimentele tale nu s-au schimbat in timp si daca relatia promite sa iti aduca fericirea mult timp de aici incolo.

Primul pas

Acum ca iti cunosti sentimentele si poti face diferenta intre infatuare si dragoste, ce faci cu exprimarea sentimentelor? Cel mai bine este sa testezi terenul inainte sa fac acest pas major in relatia ta.

Cauta sa vezi daca si el te iubeste dupa felul in care te priveste, felul in care se poarta cu tine sau din felul in care iti ofera din timpul lui.

Daca da semne clare ca este interesat de tine si vrea sa faca parte din viata ta, atunci sentimentul este reciproc.

De ce nu ti-a spus inca „Te iubesc”?

Unora dintre barbati le este foarte greu sa isi exprime sentimentele, este posibil ca si el sa treaca prin aceelasi stari de confuzie si teama ca nu ii impartasesti sentimentele.

Tocmai de aceea, faptul ca tu faci pasul cel mare si vorbesti deschis despre ceea ce simti poate fi o eliberare pentru el.

Ca o regula generala, este foarte benefic pentru relatia voastra ca tu si partenerul sa va exprimati sentimentele si sa va traduceti trairile in cuvinte.

Viata nu este un fragment din romanele de dragoste si nici o scena din filmele siropoase de dragoste, iar relatiile serioase pleaca, de regula, de la aceasta formula. Asa ca indrazeste si tu sa spui… „Te iubesc!”.

Foto: Shutterstock.com