Cel mai nesanatos obicei pe care il poti adopta cand esti single

1
De Mara Ionescu
5 feb. 2020

Dr. Margaret Paul este psihoterapeut si co-fondator al unei clinici celebre. El a vorbit despre obiceiurile nesanatoase pe care le au oamenii cand nu sunt intr-o relatie.

La solicitarea MindBodyGreen, Dr. Paul a identificat si explicat care este cel mai nesanatos obicei cand esti single.

Dr. Paul a declarat ca nu este surprinsa sa le auda pe multe dintre clientele sale spunand ca “simt ca sunt frumoasa si ca traiesc doar atunci cand sunt intr-o relatie sau ma intalnesc cu un barbat.” Pacientele mai spun ca atunci cand sunt single inceteaza sa mai aiba grija de ele, incep sa se ingrase, nu-si mai ingrijesc parul si nici nu se mai machiaza. Ele se simt golite pe dinauntru si nu stiu de ce se intampla acest lucru si nici ce sa faca pentru a-l remedia.

Cuplurile cele mai fericite impartasesc aceste valori in relatie

Desi acest gen de confesiune este specific unei femei, sentimentul este destul de intalnit si in randul persoanelor de sex opus. Multi oameni au tendinta sa manance sanatos, sa faca sport si sa se concentreze pentru atingerea obiectivelor personale doar daca sunt angrenate intr-o relatie sau incearca sa atraga o persoana anume. Altfel, obiceiurile bune sunt inlocuite de delasare. Sentimentul care controleaza aceasta stare este acela ca atunci cand esti single nu trebuie sa mai impresionezi pe nimeni si poti sa renunti. Insa, in spatele acestei atitudini, se gaseste o problema majora.

Iubirea de sine este conditionata?

Felul in care ajungi sa te abandonezi din punct de vedere fizic pentru ca nu mai este cineva care sa te incurajeze sau caruia sa-i placa cum arati, indica faptul ca nu esti mereu dispusa sa ai grija de tine. Esti motivata sa te ingrijesti doar daca vrei sa-l impresionezi pe cel care conteaza pentru tine, si nu pentru ca te iubesti.

Miezul problemei este acela ca astfel de oameni isi definesc importanta prin felul in care atrag atentia, aprobarea sau iubirea altei persoane. In loc sa invete sa se auto-aprecieze intr-un mod autentic si neconditionat, ei se abandoneaza si fac pe altcineva sa devina responsabil pentru binele si importanta lor.

Raspunde la aceste intrebari ca sa afli daca ai o relatie puternica

Defineste-ti valoarea!

La fel ca majoritatea oamenilor, crestem incercand sa ne definim valoarea raportandu-ne la parerea pe care ceilalti o au despre noi. Daca ne plac, ne simtim bine, daca nu ne plac, ne simtim nedemni de iubire. Acest lucru cauzeaza o stare de anxietate, pentru ca incercam mereu sa ne dam seama cum sa fim “perfecte” si sa facem lucrurile “bine”, astfel incat oamenii sa ne placa. Trebuie sa invatam sa nu ne mai pese de ceea ce cred ceilalti si sa ne conectam la sursa noastra interioara de forta. De aici putem primi toata iubirea si intelepciunea de care avem nevoie ca sa ne constientizam propria valoare. In momentul in care ne vom descoperi adevaratul sine, vom descoperi motivatia sa invatam cum sa ne iubim – fizic si emotional.

Priveste-te prin ochii unei puteri divine

Ca sa poti face acest lucru, trebuie sa fii deschisa spre invatare mai degraba decat spre nevoia de a controla ceea ce puterea superioara iti arata. Trebuie sa mananci sanatos, hrana organica, astfel incat mintea sa-ti fie limpede pentru a putea sa inteleaga si sa acceseze informatiile oferite de puterea superioara.

Daca vei face acest lucru te vei putea bucura cu adevarat atunci cand ai grija de tine, indiferent daca este un aspect important sau minor al vietii tale. Vei descoperi ca esti mai putin predispusa la anxietate pentru ca nu vei mai incerca sa fii “perfecta” ca sa obtii aprobarea cuiva.

Foto: Getty Images.