Cuplurile cele mai fericite impartasesc aceste valori in relatie

1
De Daniela Mitran
19 ian. 2020

Fericirea in cuplu pare uneori cel mai greu lucru de atins. Ne dorim atat de mult sa oferim si sa primim iubire, incat uitam regulile de baza. Este vorba de regulile de bun simt, care reprezinta temelia oricarei relatii.

Desi foarte multe persoane au o viata fericita in aparenta, aceasta etapa ajunge sa se transforme intr-un ideal in unele cazuri. Teama, lipsa comunicarii sau lipsa timpului contribuie la lipsa implinirii. Insa cuplurile cele mai fericite au descoperit reteta!

Ele nu simt sa strige in gura mare cat de minunata este viata lor. Nu asteapta validarea altora si nu isi pun relatia in lumina reflectoarelor. Ele se bucura de timpul pretios pe care il au si impartasesc aceleasi valori.

Sunt valori pe care le-am putea numi de bun simt, pentru ca dragostea cere sa actionam intr-un mod gentil, delicat.

Ce valori impartasesc cuplurile cele mai fericite

Pentru a mentine dragostea intr-o relatie si pentru a avea parte de fericire mult timp, cuplurile cele mai fericite impartasesc aceste valori:

Prietenie

Prietenia este esentiala in orice relatie. Este precum un termostat, care mentine temperatura echilibrata. Cuplurile care au o relatie sanatoasa sunt constiente ca totul pleaca de la acest aspect. Daca nu exista prietenie, relatia se poate destrama foarte usor. Prietenia nu este doar o simpla asociere intre doua persoane. Inseamna devotament, incredere si loialitate.

Respect

Sa oferi respect unei persoane inseamna sa o admiri, inainte de orice. Este un sentiment puternic, care sta la baza unei relatii sanatoase. Cuplurile care au o viata fericita impreuna stiu ca totul porneste de la modul in care se privesc. De la conceptiile pe care le au, de la modul in care gandesc si de la parerile pe care si le formeaza in timp. Respectul fata de persoana iubita inseamna acceptarea individualitatii acesteia. Inseamna acceptarea acesteia asa cum este ea.

Empatie

Empatia este abilitatea de a intelege si de a accepta sentimentele altei persoane. Este o dovada de maturitate emotionala si de intelepciune. Cuplurile care au o relatie sanatoasa au o comunicare deschisa, isi ofera timp si intelegere si nu se plaseaza in situatii vulnerabile. Empatia inseamna grija fata de persoana iubita, intelegere si afectiune.

Vulnerabilitate

Sa fii vulnerabil in fata persoanei iubite nu inseamna sa fii slab. Inseamna sa fii prezent, sa fii acolo, sa te arati asa cum esti. Inseamna sa renunti la masti si sa fii TU. Cuplurile cele mai fericite stiu ca vulnerabilitatea este o calitate a oamenilor puternici. Este nevoie de mult curaj sa iti deschizi inima in fata altei persoane… Sa fii vulnerabil inseamna sa iti asumi riscuri, pentru ca oricand te poti lovi de respingere.

Incredere

Foarte multe persoane isi doresc sa aiba o relatie bazata pe incredere, insa nu toate sunt dispuse sa ofere incredere. Comit des greseli, nu au respect fata de persoana iubita sau afiseaza un comportament rece si distant. Daca nu oferi incredere, nu vei primi. Iar totul pleaca de la modul in care astfel de valori sunt cultivate intr-o relatie. Se spune ca increderea se cladeste in timp, insa eu as adauga ca aceasta se stabileste de la inceput. Este ceva ce unele persoane pot sa ofere, in timp ce altele nu au habar ce inseamna. In timp ce unele cupluri se lupta pentru a castiga mai multe valori, cuplurile cele mai fericite stiu ca totul porneste de la modul in care aleg sa priveasca relatia. Si de la increderea pe care sunt dispusi sa o acorde relatiei pe care o au…

Comunicare

Nu mai exista indoiala ca aceasta sta la baza oricarei relatii fericite si sanatoase. Comunicarea este modul in care doua persoane aleg sa isi vorbeasca. Este despre intelegere, rabdare si abordare. Comunicarea trebuie sa fie pozitiva, calda. Cuvintele agresive ce pot duce la situatii conflictuale vor provoca mai mult rau relatiei. Chiar si atunci cand exista conflicte ce nu pot fi evitate, comunicarea este cea mai importanta. Pentru ca totul porneste de la modul in care fiecare alege sa se exprime. Cuplurile care au o relatie sanatoasa discuta intotdeauna deschis. Isi ofera intelegere, nu ridica tonul si intotdeauna accepta ambele perspective.

Foto: Getty Images.