Cele mai cautate meserii in Romania

1
De Cristina Tudor
18 oct. 2020

Cei mai multi dintre noi isi aleg meseria in functie de pasiuni, de istorie familiala sau de inclinatiile personale.

Nu sunt singurele lucruri care conteaza insa in acest proces si, de multe ori, din cauza unor evenimente neprevazute care le influenteaza cursul vietii, oamenii ajung sa practice cu totul alte meserii decat cele pentru care s-au pregatit initial sau cele pe care si le doreau. Indiferent de motivele pentru care iti cauti un nou loc de munca, e bine sa tii cont si de cerere. Iata care sunt cele mai cautate meserii in Romania!

Cele mai cautate meserii in Romania – Specialist IT

Ai putea spune ca e plina tara de specialisti in domeniul IT si nu te-ai insela. Cu toate astea este in continuare nevoie de oameni cu pregatire in acest domeniu, de la programatori la analisti, de la ingineri de suport la dezvoltatori de software.

Aceasta nevoie este fireasca daca stam sa ne uitam la evolutia tehnologica ce a atins si Romania. Fie ca vorbim de cumparaturi de orice fel, de presa sau de educatie, majoritatea activitatilor se desfasoara si online.

Cele mai cautate meserii in Romania – Sofer

Fie ca vorbim de soferi pentru servicii de curierat, pentru distributie marfa sau soferi dedicati unor companii cu profiluri diferite, aceste posturi sunt la mare cautare atat in randul angajatorilor, cat si printre cei care isi cauta un loc de munca. Ce duce la acest flux continuu este timpul mic de ocupare al unui post si salariile oferite. Cele mai mari venituri in aceasta meserie se regasesc in transportul international unde salariului de baza i se adauga si diurna pentru zilele petrecute pe drum.

Cele mai cautate meserii in Romania – Contabil/Economist

Contabilii sunt si ei la mare cautare. Aparitia a tot mai multe firme in ultimii ani a dus la o crestere exponentiala a cererilor pentru activitati contabile. Pentru cei cu pregatire in domeniu exista 2 variante, aceea de a se angaja in cadrul unei companii sau de a-si deschide, la randul lor, o firma si sa ofere prin intermediul acesteia servicii de contabilitate pentru altele.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.