Cele mai mari greseli pe care le poti face intr-o sedinta pe Zoom in 2021

1
De Irina Constantin
7 apr. 2021

Fie ca ne place acest lucru sau nu, sedintele pe Zoom au devenit parte din viata noastra in ultimul an.

De cand majoritatea companiilor au hotarat sa opteze pentru work from home, sedintele fizice au devenit si ele virtuale. Patratelele in care vezi zilnic chipurile colegilor au devenit normalitate. Prin urmare, s-ar putea sa uiti ca te afli, totusi, intr-o sedinta si sa te faci prea comoda.

Cand sunt intrebate care sunt cele mai deranjante lucruri pe care le fac colegii pe Zoom, cele mai multe persoane ofera aceleasi raspunsuri.

Iata tot ce sa nu faci intr-o sedinta pe Zoom in 2021!

1. Nu lasa microfonul pornit atunci cand nu vorbesti

In viata reala, atunci cand vorbesti intr-o sedinta, nu ti-ar placea ca participantii sa vorbeasca in soapta, sa asculte muzica, sa se uite la un clip pe YouTube sau sa manance zgomotos. Prin urmare, nu bruia intalnirea, chiar daca ea are loc pe Zoom. Pune-te pe modul mute atunci cand nu ai nimic de spus si ofera-le colegilor spatiu pentru a se exprima.

2. Nu intarzia

Chiar daca nimeni nu te asteapta fizic intr-o sala de sedinte, acest lucru nu inseamna ca poti intra in call oricand doresti, chiar si la un sfert de ora dupa inceperea meetingului. Cel mai probabil, colegii nu vor incepe fara tine, iar daca o fac, va fi nevoie sa fii pusa in tema, ceea ce va consuma timp si energie. Asadar, incearca sa fii punctuala, chiar si pe Zoom!

P.S.: Daca, totusi, se intampla sa intarzii, fii discreta si nu intrerupe sedinta pentru a saluta sau pentru a te justifica. Cand iti va veni randul sa vorbesti, iti vei putea cere scuze.

3. Nu vorbi peste ceilalti participanti

Chiar daca ti-a venit o idee extraordinara, nu intrerupe vorbitorul. Se va crea o agitatie enorma, nimeni nu va mai intelege nimic, iar ideile se vor amesteca, fara indoiala.

In plus, la fel ca in viata reala, nu e politicos sa vorbesti peste ceilalti, chiar daca mediul online pare ca iti permite mai usor acest lucru. Noteaza-ti ideea in agenda de langa tine si expune-o atunci cand poti prelua cuvantul.

4. Nu iti tine camera video oprita, daca toti ceilalti o au pornita

Ce sa nu faci intr-o sedinta pe Zoom? Sa ii privesti pe ceilalti fara sa te alaturi complet meetingului.

Unele persoane nu sunt confortabile cu intalnirile video. Acest lucru este de inteles. Cu toate acestea, este nepoliticos sa nu iti arati chipul, cand toti ceilalti sunt prezenti video. Incearca sa iti pui monitorul ceva mai departe de tine, pentru a nu te simti coplesita de toate privirile de pe ecran, apoi porneste camera.

5. Nu trage de timp

Cand lucrai de la birou, probabil ca prelungeai sedintele cu o cafea si cu o discutie relaxata, care nu avea neaparat legatura cu jobul. Chiar daca vrei sa mai ramai cu colegii la o vorba dupa meeting, nu trage de timp si lasa call-ul sa se termine atunci cand nu mai aveti nimic profesional de discutat.

Daca vrei sa continui discutia informal, poti propune un alt meeting, intr-un cadru mai restrans si cu un scop pur recreational. Este o varianta mult mai politicoasa fata de toata lumea!

Foto: Unsplash.com