Cum iti dai seama ca ai un suflet batran – 8 semne la care nu te astepti

1
De Mia Nicolescu
17 mai 2022

Atunci cand intalnesti un suflet batran, pur si simplu iti dai seama. Probabil pentru ca este destul de intelept, in ciuda varstei, este matur, bland, mereu calm si nu este interesat de lucrurile superficiale.

Potrivit consilierului intuitiv Randi Merzon, conceptul de suflet batran este inspirat de ideea ca trupul este un fel de vehicul care transporta sufletul, iar un suflet batran este “cineva care continua sa se reincarneze pentru a vindeca sau a finaliza acordurile karmice”.

Sau, in functie de modul in care te raportezi la spiritualitate, sufletul batran este pur si simplu o persoana care a atins un nivel profund de intelepciune (la o varsta frageda).

Ce se ascunde in spatele nevoii de a fi draguta cu toata lumea – explicatiile psihoterapeutului

In calitate de ghid spiritual si autoare a cartii Sacred Landscapes of the Soul, Karen Brailsford explica: “Cred ca exista o atemporalitate sau o eternitate la care avem acces cu totii – aceasta este intelepciune innascuta si adevarul de baza. Intr-un fel, s-ar putea spune ca suntem cu totii suflete batrane si e posibil ca in alte vieti sa exploram diferite aspecte ale acestui lucru”.

Cum iti dai seama ca ai un suflet batran? Iata 8 semne care indica asta:

AI UN MOD DE A GANDI PATRUNZATOR, CURIOS

Sufletele batrane prioritizeaza adevarul si intelepciunea. Ca atare, sunt mereu interesati de ce se intampla in lume si pe plan intern, “dar nu intr-un mod superficial”, noteaza Karen Brailsford. “Fie ca este vorba despre evenimente mondiale sau despre relatia cu un membru al familiei ori cu un prieten, sunt curiosi cu privire la ce ar putea invata sau cultiva prin aceasta experienta”, explica ea.

VEZI IMAGINEA DE ANSAMBLU

Daca esti un suflet batran, probabil ca poti vedea dincolo de aparente, spune Brailsford. Probabil ca poti sa te detasezi mai usor de anumite lucruri si este mai putin probabil sa te miste ceva lumesc sau superficial. “Nu spun ca trec zilele si reusesti sa nu te enervezi, dar, in general, poti sa dai inapoi si sa vezi imaginea de ansamblu, sa intelegi despre ce a fost vorba”.

POSIBIL SA TE SIMTI… STRAINA

Potrivit lui Merzon, a fi un suflet batran poate ingreuna formarea unor conexiuni semnificative, cel putin cand esti tanar. “Daca eati un suflet batran si esti inca tanar, ar putea dura ceva timp sa iti gasesti tribul/grupul de prieteni”, spune ea. Mai mult, dupa cum adauga Brailsford, “s-ar putea sa simti ca ceva este in neregula cu tine si sa te simti singura in aceasta situatie <<anormala>>”.

In ciuda acestui fapt, la maturitate vei forma conexiuni profunde cu alte suflete batrane care te vor atrage.

TE SIMTI CONECTATA IN PROFUNZIME LA UNIVERS

Nu numai ca sufletele batrane se simt profund conectate la Dumnezeu/Univers – indiferent cum il numesc – dar simt asta si cu natura, cu oamenii din viata lor si chiar cu strainii. “Un suflet batran are un sentiment de conexiune cu universul si, prin urmare, cu alte suflete”, spune Brailsford, adaugand: “probabil avem aceasta conexiune cu toata lumea, dar poate ca nu o resimtim in aceasta viata”.

Cum iti pastrezi linistea interioara cand totul in jur e haos

ESTI IN CAUTAREA PROPRIULUI ADEVAR

Pentru ca sufletele batrane pot vedea imaginea de ansamblu si dincolo de multe dintre structurile de baza care ne guverneaza realitatea, le place sa faca lucrurile in felul lor. “Sufletele batrane sunt rebele”, noteaza Brailsford. “Ei nu gandesc doar in afara cutiei – ei intuiesc ca aceste cutii nici macar nu exista […] Exista un scepticism, un sentiment de intelegere ca tot ceea ce li s-a aratat nu este neaparat corect si vor cauta sa-si gaseasca propriul adevar”.

ESTI INTELEAPTA IN CIUDA VARSTEI

In cazul multora, este nevoie de timp si experienta pentru a ajunge la un prag al maturitatii, respectiv al intelepciunii. Randi Merzon sustine ca “intelepciunea spiritului lor este scrisa pe intreg corpul lor”, motiv pentru care poti recunoaste un suflet batran chiar si la un nou-nascut. Daca ai simtit dintotdeauna ca esti mai matura sau mai intelegatoare decat colegii si prietenii tai, iar cei din jur ti-au spus adesea ca esti inteleapta, tanara fiind, aceasta este explicatia.

NU TE PREOCUPA BANII

Un suflet batran este de parere ca traim intr-o lume materiala, dar ca exista ceva mai presus de asta, si ca ceea ce ne-au invatat parintii, scoala si societatea nu este neaparat adevarat. Din acest motiv, un suflet batran nu are interes pentru bunurile materiale si pentru bani.

LUMEA TA INTERIOARA ESTE MAI IMPORTANTA DECAT CEA EXTERIOARA

Un suflet batran este intr-o continua dezvoltare interioara. Este preocupat de interiorul sau, de suflet, de relatia cu el insusi si cu spiritul sau. Se lasa purtat in calatoria interioara si nu lasa nimic din exterior sa il abata de la drum. Cel mai probabil iti place sa petreci timp meditand si reflectand la experientele de viata.

Acum ca ai aflat despre cum iti dai seama ca ai un suflet batran, la ce concluzie ai ajuns? Esti? Te bucuri ca esti?

Foto: Pexels.com