Cum manipuleaza oamenii toxici – 8 lucruri la care sa fii atent

1
De Cristina Tudor
13 iun. 2022

Cu totii am avut de-a face cu persoane toxice la un moment dat in viata. Oamenii toxici sunt extrem de nocivi. Iar toxicitatea comportamentului lor consta in detalii pe care nu le poti observa decat cand este prea tarziu uneori.

Acest tip de oameni te face sa te intrebi constant daca exageri, daca esti suficient de bun, daca ai facut ceva gresit. Daca vrei sa iti dai seama care sunt oamenii toxici din viata ta pana cand nu este prea tarziu, mai jos poti regasi 8 lucruri pe care le fac acestia.

La ce modalitati de manipulare apeleaza oamenii toxici?

1. Isi schimba comportamentul de la o zi la alta

Intr-o zi esti cea mai buna persoana, iar in ziua urmatoare te ignora complet. Este normal sa te intrebi ce ai facut sau spus si sa incerci sa rezolvi lucrurile. Dar nu poti. Trebuie sa intelegi ca nu tine de tine si sa mergi mai departe.

2. Apar in viata ta din senin

Fara niciun avertisment. Cateodata, este nevoie doar de un apel telefonic si incepe totul.
Insa te vor jigni si te vor face sa te simti vinovat si sa te gandesti la moduri in care sa ii impaci. Insa nu ii lasa sa te implice in drama lor si sa profite de bunatatea ta.

3. Nu isi cer scuze niciodata

Actiunile si logica nu inseamna nimic pentru acesti oameni. Ei nu gresesc niciodata, asa ca nu simt nevoia sa ceara scuze. Acestia vor schimba faptele in favoarea lor. Cea mai buna strategie pentru tine este sa nu te astepti sa isi ceara scuze. Daca vor sa aiba dreptate, lasa-i sa aiba dreptate.

4. Folosesc un limbaj inocent, dar dureros

Poate ca spun cele mai frumoase lucruri, dar folosesc un ton dureros. Comentariile lor sunt menite a-ti distruge increderea in sine. Cel mai bun lucru pe care il poti face in aceasta situatie este sa-ti cunosti valoarea si sa nu le permiti sa te faca sa crezi altceva.

Citeste continuarea pe Eva.ro

Foto: depositphotos.com