Cum sa ajungi sa fii independenta financiar: 4 sfaturi practice

1
De Cristina Tudor
9 mai 2022

Iata patru sfaturi care te vor ajuta sa faci primii pasi spre independenta economica.

Visezi sa nu mai ai grija banilor? Exista doua modalitati de a-ti implini acest vis: sa joci si sa castigi la loto sau sa faci alegerile corecte. Daca primul caz este rezultatul hazardului, al doilea este complet sub controlul tau. Desigur, trebuie sa muncesti mult, sa faci unele sacrificii si sa dobandesti unele cunostinte.

Independenta financiara este un obiectiv important si nu inseamna neaparat sa devii milionara, ci sa poti sa-ti asiguri un trai decent, in fiecare luna, sa-ti permiti anumite placeri ocazionale si sa te descurci in cazuri de urgenta, fara sa iti faci datorii. Daca asta iti doresti si tu, iata patru sfaturi care te vor ajuta si pe tine sa-ti asiguri independenta financiara.

Cheltuie mai putin decat castigi

Pentru a-ti obtine independenta financiara, este nevoie sa dezvolti o anumita disciplina in legatura cu banii tai. Pentru a putea deveni mai organizata in ceea ce priveste cheltuielile, in primul rand, este obligatoriu sa faci diferenta intre nevoile tale si dorintele tale. Nevoile se refera la toate acele produse si servicii care iti asigura o calitate decenta a vietii. Chiria la apartamentul in care locuiesti sau rata la banca, alimentele, produsele de igiena, abonamentul la serviciile de telefonie se numara printre nevoile de baza.

O alta pereche de balerini, pe langa cele trei achizitionate anul trecut, inca un fond de ten sau inca un abonament la o platforma de filme si seriale intra la categoria dorinte. In momentul in care limitezi cheltuielile la ceea ce ai nevoie, o sa observi ca ramai cu destul de multi bani in portofel la finalul lunii.

Citeste continuarea pe Kudika.ro

Foto: depositphotos.com