Cum sa pastrezi conexiunea atunci cand tu si prietena ta va aflati in faze diferite ale vietii

1
De Irina Constantin
21 nov. 2020

Una dintre voi este insarcinata si tocmai si-a cumparat un apartament, in timp ce cealalta se axeaza pe cariera si lucreaza aproape non-stop. Uneia ii sta gandul doar la vacante si iesiri la cafea, in timp ce cealalta simte nevoia de mai multa conexiune profunda si descoperire de sine.

Prieteniile nu sunt niciodata liniare. Chiar daca, in liceu sau facultate, aveati aceleasi pasiuni, preocupari si prioritati, vine o vreme cand drumurile voastre se despart. Poate ca aveti joburi foarte diferite, parteneri diferiti si cercuri noi de amici.

Indiferent de situatie, daca vrei sa ramai aproape de prietena ta cea mai buna si te intrebi cum pastrezi o prietenie, chiar si atunci cand lucrurile par sa se raceasca, trebuie sa stii ca nimic nu e imposibil. Chiar daca aveti vieti total distincte, tot va puteti intersecta undeva la mijloc. Iata cum!

Cum pastrezi o prietenie atunci cand va aflati in faze diferite ale vietii:

Realizeaza de ce vrei sa mentii legatura

Uneori, prieteniile rezista de la sine, din pura iubire, grija si interes pentru cealalta persoana. Alteori, a pastra o legatura se simte ca si cum ai trage la nesfarsit de ceva ce parca nu doreste sa se mai miste.

De aceea, trebuie sa iti fie foarte clar de ce iti doresti sa pastrezi legatura cu prietena ta. Este pentru ca tii foarte mult la ea sau pentru ca absenta ei te nelinisteste? Este pentru ca o admiri ca persoana sau pentru ca simti ca vei ramane singura?

Raspunde-ti la aceste intrebari si, daca ajungi la concluzia ca prietenia aceasta te ajuta sa evoluezi, sa cresti si sa fii fericita, treci la pasul urmator.

Stabiliti un nou ritm al prieteniei

Pe vremea liceului sau a facultatii, probabil ca va intalneati zilnic sau macar de cateva ori pe saptamana. Acum, cand aveti cariere separate, traiti in zone diferite ale orasului sau chiar in orase diferite, lucrurile par complicate.

Adu-ti aminte, totusi, ca schimbarea acestui ritm nu trebuie sa insemne sfarsitul legaturii dintre voi doua. Incercati sa stabiliti noi ritualuri si un nou ritm in care sa va intalniti, sa vorbiti sau sa va trimiteti mesaje. Chiar daca va vedeti o data pe luna, puteti sa profitati de cele cateva ore pentru a va tine la curent, pentru a va povesti ce ati facut si cum va simtiti.

Axati-va pe ceea ce va leaga

Poate ca nu mai jucati volei ca in liceu si poate ca nu mai impartasiti pasiunea pentru acea trupa ale carei melodii le fredonati toata ziua. Totusi, cu siguranta au ramas puncte comune, pe care le puteti valorifica.

Gasiti ce aveti inca in comun si faceti-va timp sa va fructificati pasiunile impreuna. Chiar si atunci cand nimic nu pare comun, dupa cateva iesiri la cafea, cu siguranta veti descoperi ca va leaga mult mai multe lucruri decat credeati!

Invatati una de la cealalta

Faptul ca va aflati in puncte diferite ale vietii poate fi si un avantaj. Gandeste-te numai cat de mult ati putea invata una de la cealalata! Poate ca tu ii vei oferi ei cateva idei pentru cariera, afaceri sau obtinerea acelui credit pentru casa, iar ea, la randul sau, iti va oferi perspective interesante din viata de familie si iti va povesti cum este sa fii insarcinata si sa cresti un copil.

Asadar, folositi-va diferentele pentru a invata reciproc lectii valoroase, si nu ca pretext pentru racirea prieteniei voastre!

Foto: Instagram/Helen Owen