Cum sa te reimprietenesti cu chipul tau real, fara filtre, intr-o lume influentata de social media

1
De Irina Constantin
24 iul. 2021

Filtrele sunt atat de prezente in vietile noastre, incat deja nu le mai observam. Si atunci, cum sa iti accepti fata reala, atunci cand o vezi in oglinda?

La inceput, existau cateva filtre pe Instagram, pe care le observai imediat atunci cand cineva le folosea. Era clar ca fata acelei persoane este modificata si nu reprezinta realitatea. Nu te simteai vinovata sau „gresita” atunci cand te uitai in oglinda si iti priveai chipul „imperfect”, cu cearcane, roseata sau linii fine.

In prezent, chiar si cosmeticele au denumiri sau descrieri de tipul „real life filter”, ceea ce intareste ideea ca filtrele au devenit o normalitate dezirabila. Vedem zilnic pe story-uri chipuri fara pori, cosuri sau imperfectiuni, cu buze mari si cu ochii odihniti, fara cearcane.

Daca filtrele ar ramane, pur si simplu, o modalitate distractiva de a te prezenta in online, totul ar fi minunat. Cu toate acestea, filtrele au puterea de a ne influenta imaginea de sine si de a ne instraina de felul natural in care arata o fata.

Iata cum sa iti iubesti din nou chipul natural, fara filtre pe Instagram!

Priveste-ti chipul in oglinda in fiecare zi, timp de un minut

Cand iti vezi fata doar cu filtre pe Instagram, este foarte usor sa pierzi contactul cu realitatea. Astfel, cand te uiti la tine in oglinda, este posibil sa fii foarte nemultumita de pori, linii fine, cosuri, alunite si alte lucruri absolut firesti, dar „inestetice” conform social media.

De aceea, pentru a pastra o relatie sanatoasa cu imaginea ta de sine, priveste-ti fata intr-o oglinda. Fa-o zilnic, timp de macar un minut. Uita-te in propriii tai ochi, zambeste-ti, incrunta-te si obisnuieste-te cu ideea ca aceea este fata ta reala. Si este incredibil de frumoasa!

Cum sa arati bine fara niciun strop de machiaj

Fa-ti poze cu camera telefonului, fara filtru

Cand ti-ai facut un selfie ultima oara folosind camera telefonului si nu functia de stories de la Instagram, upgradata cu un filtru dragut? Poate ca este timpul sa revii la acest obicei.

In loc sa te pozezi sau filmezi direct pe stories, fa-ti poze doar cu camera din telefon. Ulterior, le poti pune pe social media, ajustand contrastul, luminozitatea si alte detalii tehnice, insa fara a folosi filtre care modifica forma fetei si textura tenului.

Fii prezenta cand te demachiezi

Am putea spune ca si machiajul este un fel de filtru, nu-i asa? Mai putin nociv, insa, caci acesta nu modifica in totalitate forma fetei sau dimensiunea buzelor si a nasului.

Totusi, daca vrei sa te reimprietenesti cu chipul tau natural, incearca sa fii constienta si prezenta atunci cand iti indepartezi machiajul. Transforma demachierea intr-un ritual de self care, observand textura pielii cu si fara fond de ten. Trateaza make-up-ul ca pe o arta, si nu ca pe o necesitate de a-ti acoperi asa-numitele imperfectiuni.

Urmareste persoane naturale pe social media 

Acest element este unul extrem de important. Cu cat privesti mai multe story-uri filtrate, cu atat ti se va parea ca aceea este normalitatea, iar chipul tau este „gresit”.

Incearca sa te inconjori online de oameni naturali, care se arata exact asa cum sunt. Vei fi inspirata si determinata sa faci si tu la fel. In plus, iti vei aminti de fiecare data ca fata ta este perfect in regula, chiar daca porii sunt putin mariti, iar cearcanele apar din cand in cand.

Foto: Instagram/@alexisren