Daca si tu faci asta, inseamna ca nu ai incredere in partenerul tau

1
De Mara Ionescu
15 oct. 2019

Nu ai incredere in partenerul tau? Daca faci aceste lucruri cu regularitate, atunci poti sa fii sigura de acest lucru!

Este nevoie de foarte multe lucruri pentru a face o relatie sa functioneze: timp, rabdare, abilitatea de a face compromisuri…Dar cea mai importanta intr-o relatie este increderea. Daca aceasta lipseste, atunci relatia este sortita esecului. 

Vulnerabilitatea in cuplu: Cum sa vorbesti deschis cu partenerul despre traumele tale

Increderea are abilitatea de a intari sau darama o relatie. Indiferent daca esti la inceputul unei relatii sau sunteti de mult timp impreuna, este usor sa spuneti ca aveti incredere unul in celalalt. Dar oare chiar ai incredere in persoana alaturi de care dormi sau ai indoieli in ceea ce-l priveste?

Daca si tu faci asta, atunci nu ai incredere in partenerul tau. Iata cele 5 semne:

1. Simti nevoia sa arunci o privire prin telefonul lui

Ca sa vezi ce mesaje are in telefon, ce gasesti la apeluri recente sau mesajele vocale. Iar daca nu gasesti nimic suspicios, te linistesti. In schimb, daca nu gasesti niciun fel de mesaje, nici macar pe ale tale, incepi sa te intrebi de ce le-a sters. 

2. Te preocupa tot timpul relatiile lui trecute

Desi ti-a povestit de mai multe ori, cu lux de amanunte, despre fostele din viata lui, esti in permanenta interesata sa afli noi detalii. Le urmaresti pe retelele de socializare si incerci sa afli daca mai exista vreun contact intre el si fostele sale iubite. Iar daca mentioneaza accidental un nume de care inca nu ai auzit, dai fuga pe Instagram ca sa afli cine e individa.

Studiu: cuplurile nesigure posteaza mai des pe social media

3. Nu-l lasi sa iasa impreuna cu prietenii lui fara tine

Cand iti spune ca ar vrea sa iasa cu prietenii lui, faci tot posibilul sa-l convingi sa ramana acasa, cu tine. Si nu faci asta pentru ca ai vrea sa stea acasa cu tine. O faci mai degraba pentru ca nu vrei sa iasa in timp ce tu ramai acasa si iti faci tot felul de scenarii.

4. Nu ai incredere in el atunci cand iti spune unde se afla

In momentul in care iti spune ca trebuie sa stea peste program la birou, incepi sa te intrebi daca este adevarat sau nu. Cine l-a sunat? Chiar are treaba? Faptul ca te indoiesti mereu atunci cand iti spune pe unde este si ce face este un semn clar ca nu ai incredere in relatia voastra.

8 lucruri pe care le fac cuplurile cu adevarat fericite

5. Activitatea lui de pe retelele de socializare iti suscita mereu interesul

In epoca in care traim, tot ceea ce ni se intampla ajunge sa fie postat pe retelele de socializare. Daca din relatia ta lipseste increderea, vei fi foarte curioasa sa vezi tot timpul ce posteaza iubitul tau. Daca aveti incredere unul in celalalt, atunci retelele de socializare nu sunt decat mijloace de comunicare cu prietenii si familia sau locul unde vezi tot felul de filmulete stupide.

Foto: Shutterstock.com