De ce oamenii inteligenti au probleme in dragoste

1
De Mia Nicolescu
30 mai 2022

Fie ca este vorba despre o prietenie sau o relatie sentimentala, personalitatea unui om inteligent iti poate aduce la un moment dat o serie de provocari la care nici nu te-ai fi gandit!

Iata cateva motive pentru care oamenii inteligenti au probleme in dragoste!

9 cele mai stresante activitati pentru introvertiti

SUNT INDEPENDENTI

O persoana inteligenta este, in multe cazuri, o persoana sigura pe ea. Iar o persoana sigura pe ea este o persoana care nu depinde de nimeni. Nu are nevoie de confirmarea celorlalti si nici nu obisnuieste sa actioneze dupa sfaturile pe care le primeste (cu bune intentii). Nu ii place sa ii fie invadata intimitatea si are in permanenta nevoie de libertate.

GANDESC PREA MULT

Nu a spus nimeni ca este usor sa fii un om inteligent. Un om inteligent uraste spontaneitatea, nu ia niciodata o decizie pe moment, la el toate sunt calculate. E si mai greu atunci cand se indragosteste de o persoana visatoare, care traieste prezentul si vrea sa se bucure din plin de ce are viata de oferit. Dar poate ca fix de asa ceva are nevoie ca sa simta ca traieste cu adevarat.

SE LASA GHIDATI DE MINTE SI MAI PUTIN DE INIMA

Cat de frumos este sa iti asculti inima din cand in cand! Sa renunti la a mai despica firul in patru, sa incetezi sa iti mai faci tot felul de scenarii complet gresite… pur si simplu, sa iti asculti instinctul! Da, acela care vine din adancul inimii si nu stii ce e cu el. O persoana inteligenta are toate sansele sa se transforme intr-o persoana lipsita de sentimente, rece si distanta, cu prea putin simt al umorului.

7 obiceiuri toxice in relatia de cuplu, care la prima vedere sunt perfect normale

AU STANDARDE RIDICATE

Oarecum, e normal sa fie asa. O persoana inzestrata cu anumite calitati isi doreste sa fie cu cineva pe masura. De fapt, partenerul trebuie sa aiba mult mai multe calitati pe langa mintea sclipitoare. Spre exemplu, sa fie placuta atat la exterior, cat si pe dinauntru, sa aiba un job bun si sa castige bine, poate sa si gateasca, sa aiba si grija de casa si cate si mai cate.

PUN PRET PE PERSONALITATE, NU PE ASPECTUL FIZIC

Chiar daca sunt mai impresionati de personalitatea unui om si de ce are in cap, asta nu inseamna ca exteriorul nu conteaza deloc. Se spune ca frumusetea vine din interior, iar ei chiar au in vedere acest lucru. Se pot indragosti instant de o persoana dupa prima conversatie, dar in acelasi timp observa hainele fine pe care aceasta le poarta, parfumul cu care s-a dat si cum ii sta parul.

3 ritualuri pe care le au cuplurile in care inca exista pasiune, chiar si dupa multi ani

SUNT GREU DE INTELES

Opusurile se atrag, dar nu si in acest contex. Este indicat ca un om cu o minte sclipitoare sa aiba un partener pe masura, deoarece doar cineva ca el are puterea sa il inteleaga. Altfel, vor fi doi oameni care traiesc sub acelasi acoperis, dar in lumi diferite.

Tu ce parere ai: de ce oamenii inteligenti au probleme in dragoste?

Foto: depositphotos.com