De ce sa nu asculti sfaturile prietenilor in materie de dating: Ce spun expertii

1
De Irina Constantin
15 iun. 2022

Prietenii iti pot oferi o multime de sfaturi folositoare, dar nu si in materie de iubire, spun expertii.

Cand ne aflam intr-o situatie complicata, primul lucru pe care vrem sa-l facem este sa ne descarcam si sa le povestim totul prietenilor nostri de incredere. Dupa ce relatam toata povestea, acestia au, de obicei, reflexul aproape instantaneu de a oferi recomandari.

„Eu cred ca ar trebui sa faci asta” sau „Nu, nu face in niciun caz asa!” sunt replici pe care le-ai auzit, fara indoiala, de foarte multe ori. Ei, bine, daca in alte domenii ale vietii sfaturile prietenilor se pot dovedi a fi utile, expertii in dating spun sa nu le asculti cand vine vorba despre relatii amoroase.

Iata de ce sa nu asculti sfaturile prietenilor, conform specialistilor in relatii!

Studiile arata ca generatia Z este cu 30% mai predispusa decat milenialii la a simti anxietate atunci cand nu se poate consulta cu prietenii in cazul unei decizii de dating. De exemplu, atunci cand nu stiu daca sa accepte sau nu o intalnire sau daca sa treaca la pasul urmator sau nu cu un nou partener.

Cameron Diaz nu se teme de trecerea anilor: vrea sa traiasca 110 ani

Mai mult, aceleasi studii spun ca 80% dintre tineri considera sfaturile prietenilor ca fiind extrem de importante. Majoritatea, in schimb, regreta ca au urmat recomandarile altcuiva si ca nu au luat propriile decizii.

Trebuie sa inveti sa iti asculti propriile emotii in ceea ce priveste un (potential) partener

Relatia amoroasa este un aspect intim, iar deciziile pe care le iei nu trebuie sa depinda de prietenii tai. Chiar daca iti asculti amicii, va veni o vreme cand acestia nu te vor putea ajuta sa hotarasti soarta relatiei. Este esential sa te conectezi la propriile sentimente si sa inveti sa iti asculti emotiile.

De cele mai multe ori, prietenii nu au o imagine de ansamblu

Recunoaste: atunci cand ceri un sfat prietenilor, omiti intentional anumite detalii. Amicii tai nu cunosc 100% situatia. In lipsa unor informatii intime sau personale, iti pot oferi recomandari nepotrivite, in necunostinta de cauza.

Chiar si atunci cand nu omiti intentionat anumite detalii, ele iti pot scapa atunci cand povestesti o situatie complexa. Asadar, sfaturile primite s-ar putea sa nu fie cele mai bune in context.

Dieta pe care a tinut-o Beyoncé pentru a arata incredibil la festivalul Coachella

Experienta unui prieten poate sa nu fie relevanta pentru experienta ta

Oricat de obiectiv ar incerca sa fie un prieten, acesta nu se va putea detasa complet de propria experienta de viata, de propria mentalitate si de credintele sale. Astfel, sfaturile pe care le vei primi nu se vor alinia intotdeauna la valorile tale. Acestea chiar pot fi in contradictie cu ceea ce simti si crezi.

Prin urmare, chiar daca accepti un sfat, este necesar sa il treci prin propriile filtre si sa te asiguri ca rezonezi cu el.

Prietenii se pot abtine sau te pot incuraja intr-o directie doar pentru a nu-ti rani sentimentele

De cate ori te-ai abtinut din a spune exact ceea ce crezi, atunci cand un prieten bun ti-a cerut parerea? Poate ca opinia ta i-ar fi ranit sentimentele sau l-ar fi suparat, asa ca ai ales sa il protejezi si sa ii spui ce voia sa auda.

In mod similar, si prietenii tai iti poti oferi, adesea, un sfat pe care cred ca tu il astepti, evitand sa iti spuna cu sinceritate brutala adevarata lor parere. Asadar, chiar daca iei in calcul sfaturile, nu le pune in aplicare fara sa te intrebi daca sunt, intr-adevar, cele mai bune solutii.

Foto: depositphotos.com