Este adevarat ca trebuie sa te iubesti pe tine insati inainte de a iubi pe altcineva?

1
De Cristina Tudor
14 mart. 2021

NU! Iata de ce.

Ideea ca trebuie sa te iubesti pe deplin pe tine inainte de a iubi pe altcineva nu este adevarata. Aceasta este mai degraba un zid pe care il ascundem in spate deoarece ne este frica sa mai iubim… si sa mai suferim.

Sa te iubesti pe tine nu vine cu un certificat… cu un examen si o diploma pe care o iei la finalul unui capitol al vietii tale. Sa te iubesti pe tine este un proces ce se desfasoara pe parcursul intregii vieti.

Ca orice relatie, relatia cu tine insati este importanta si necesita sa fie hranita zilnic. Aceasta se schimba pe masura ce tu te schimbi, pe masura ce se schimba circumstantele tale si pe masura ce oamenii din jurul tau se schimba.

Asadar, oricat de mult ai lucrat asupra ta sau cat de departe ai ajuns in viata, exista zile in care nu te vei iubi din cauza multor alti factor. S-ar putea sa fii mai amabila cu tine insati. S-ar putea sa nu te mai urasti. Insa cu totii avem zile mai putin frumoase. Cu totii traim cu demonii nostri intr-o anumita masura. Cu totii avem povestile noastre. Iar povestile noastre au provocat amprente si credinte false. Au lasat cicatrici adanci.

Ce trebuie sa faci, in schimb?

Invata sa vezi iubirea de sine ca pe o actiune pe care sa o ai in viata ta de zi cu zi si in alegerile pe care le faci clipa de clipa – de la ce trebuie sa mananci, la cine esti, pe cine iubesti si care sunt oamenii in jurul carora iti petreci timpul. Iubeste-te continuu. Pentru totdeauna. Pana cand vei muri.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.