Evolutia spirituala a femeii: 5 semne care disting femeile mature in plan spiritual

1
De Cristina Tudor
4 dec. 2021

Unele femei inspira intelepciune, nu renunta in fata obstacolelor si au o carisma irezistibila. Care este secretul lor?

Evolutia spirituala a femeii este un proces care nu-ti cere decat sa fii tu insati, fara scuze sau regrete. Descopera ce inseamna maturitatea din punct de vedere spiritual.

Dincolo de tinuta impecabila sau machiajul reusit, evolutia spirituala a femeii creeaza distinctii subtile care se trasforma intr-un farmec personal si pun bazele strategiilor eficiente pentru succesul pe toate planurile. Potrivit psihologilor, femeile care s-au maturizat la nivel spiritual au o carisma si o mentalitate cu mult superioare sigurantei date de studii sau de experienta intr-un anumit domeniu profesional.
De fapt, nu este vorba despre un secret greu de deslusit, ci de recunoasterea elementelor componente ale personalitatii fara regrete, frustrare sau incercarea de a acoperi defectele.

Iata ce elemente disting evolutia spirituala a femeii si ii marcheaza trasaturile exceptionale:

1. Nu concureaza cu nimeni

Filozoful chinez Lao Tzu a scris in urma cu 2500 de ani: „Pentru ca nu concureaza cu nimeni, nimeni nu poate concura cu ea”.
O femeie matura spiritual nu va simti nevoia sa se compare constant cu restul persoanelor. Nu inseamna ca ii lipseste spiritul competitiv, dar baza de comparatie va fi mereu ea insasi, felul in care si-a dezvoltat personalitatea si abilitatile de-a lungul timpului si obiectivele pe care si le-a stabilit in drumul spre succes.

2. Foloseste durerea ca factor motivant

„Fostul meu iubit mi-a spus ca nu ma voi putea descurca fara el, iar despartirea noastra a fost foarte dureroasa. Ceea ce a spus m-a motivat sa-mi cladesc o noua cariera si sa obtin tot ce mi-am dorit. Durerea si tristetea au devenit un moto care m-a impins tot mai departe”, povesteste Barbara Corcoran, investitor.

3. A transformat clasificarea intr-o forma de arta

Un alt termen folosit des pentru a semnala aceasta abilitate aparte este cel de „contabilitate la nivel psihologic”. „Femeile mature spiritual vor aloca diferitelor persoane, sarcini sau lucruri de rezolvat anumite conturi si valori psihologice. Femeile au multe roluri si numai clasificarile riguroase le pot ajuta sa aiba succes”, spune dr. Iris Bohnet, profesor de la Harvard.
„Cercetarile realizate arata ca foarte putine persoane pot realiza clasificari corecte pentru ca exista multi factori care ne pot determina sa alocam o categorie gresita sau un grad de importanta eronat diferitelor lucruri.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: depositphotos.com