Cercetatorii au descoperit: Facebook-ul poate avea un impact pozitiv asupra relatiei tale de cuplu!

1
De Alice Papuc
9 oct. 2023

Contrar asteptarilor, Facebook-ul poate avea un impact pozitiv asupra relatiei tale de cuplu.

Ai putea crede ca este daunator pentru relatia ta sa petreci prea mult timp pe social media. Ba chiar partenerul tau ti-ar putea reprosa ca stai prea mult pe Facebook, Instagram sau pe TikTok. Cu toate acestea, specialistii sunt de alta parere. Iata cum Facebook-ul poate avea un impact pozitiv asupra relatiei tale de cuplu!

Cum s-a desfasurat studiul

Expertii de la Pew Research Center au derulat un studiu pentru a afla impactul retelelor de socializare in viata individului: retelele de socializare te izoleaza de cei dragi, sau, dimpotriva, acestea iti imbunatatesc viata sociala? In acest sens, a fost aplicat un sondaj de opinie pe un esantion de 2.225 de americani.

In timp ce unele constatari au fost destul de evidente (ca de exemplu, faptul ca majoritatea persoanelor folosesc Facebook-ul zilnic), unele rezultate au fost destul de impresionante. Mai exact, retelele de socializare iti pot imbunatati relatiile cu cei din jur, aici fiind inclusa si relatia de cuplu.

Descopera 3 moduri in care Facebook-ul poate avea un impact pozitiv asupra relatiei tale de cuplu

 

Facebook-ul te poate face sa ai mai multa incredere in cei din jurul tau

Respondentii care au declarat ca acceseaza Facebook-ul de mai multe ori pe zi au avut cu 43% mai multe sanse decat ceilalti utilizatori sa se increada in cei din jur. Acestea fiind spuse, cu cat petreci mai mult timp pe Facebook, cu atat poti avea mai multa incredere in cei dragi, inclusiv in partenerul tau de viata.

Dopamine decor este noul trend in materie de design interior. Ce presupune si cum il poti integra in locuinta ta

Simti ca primesti mai mult sprijin din partea celor din jurul tau

Expertii de la Pew Research Center au investigat cat de mult sprijin (emotional, timp petrecut in compania celorlalti etc.) primesc, in general, adultii. Americanul mediu a obtinut un scor de 75 din 100.

Pe de alta parte, cei care petrec timp pe internet au obtinut un scor general mai mare, in timp ce utilizatorii de Facebook (mai precis, cei care viziteaza aplicatia de mai multe ori pe zi) au obtinut cu cinci puncte mai mult in fiecare categorie.

In final, Facebook-ul poate conduce catre relatii mai stranse cu cei dragi

Datele obtinute in cadrul studiului afirma ca americanul mediu are aproximativ doua persoane alaturi de care poate discuta chestiuni cu adevarat importante. Cu toate acestea, cei care petrec timp pe Facebook au cu 9% mai multe legaturi stranse in cercul lor social, prin comparatie cu alti utilizatori de internet.

Acest lucru se poate datora modului in care Facebook-ul poate “reinvia” anumite legaturi cu cei dragi. Retelele de socializare au aceasta capacitate de a-ti arata ce s-a mai petrecut in viata cuiva cunoscut, astfel ca poti oricand sa reincepi o conversatie cu acesta. Practic, un fost coleg de generala se afla la un click distanta.

Ce semnificatie au toate acestea?

Desi studiul nu sugereaza concluzii pentru care utilizatorii Facebook se simt mai increzatori, au relatii mai stranse si se bucura de mai mult sprijin din partea celor din jur, putem deduce cateva concluzii proprii.

In general, retelele de socializare mentin oamenii in contact cu cei din jur. Oricat de mare ar fi distanta dintre tine si prietena ta cea mai buna, poti sa vezi care sunt noutatile din viata ei. Si acest lucru este mult mai simplu pe Facebook, decat printr-un apel. In continuare, ai oricand posibilitatea de a interactiona printr-un like, un comentariu sau iti poti arata sprijinul pentru o anumita actiune cu ajutorul butonului de share. In calitate de fiinte sociale, oamenii se bucura de aceasta interactiune, iar acest lucru se reflecta inclusiv in relatia de cuplu.

Foto: freepik.com