Femeile sunt cel mai fericite dupa varsta de 50 de ani, potrivit studiilor

1
De Cristina Tudor
21 iul. 2021

Desi cei mai multi oameni considera ca tineretea este etapa vietii in care suntem cei mai fericiti, studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat contrariul.

Se pare ca acest lucru este valabil in special in cazul femeilor, care sunt in general mai fericite dupa varsta de 50 de ani. Iata de ce:

Este depasita criza varstei mijlocii

Exista unele semne care indica faptul ca treci printr-o criza a varstei de 40 de ani. In aceasta etapa te poti confrunta cu tot felul de indoieli cu privire la viata ta. De exemplu, simti ca nu stii exact in ce directie merge viata ta, esti dezamagita de ce ai obtinut pana la aceasta varsta sau te simti coplesita de indatoriri si responsabilitati. Desi este numita adesea criza, in realitate aceasta etapa este una de tranzitie.

Apare in general in jurul varstei de 37 de ani si ii face pe oamenii de ambele sexe sa se simta ciudat. Daca barbatii se judeca in functie de realizarile in cariera, femeile isi pun intrebari cu privire la realizarile lor ca mame si sotii.

Un studiu a aratat ca nivelul fericirii de-a lungul vietii are forma literei U

Fericirea urmeaza un tipar in forma literei U in timpul vietii unei persoane. Un studiu a aratat ca, in general, suntem fericiti ca tineri adulti, apoi ne confruntam cu o perioada de criza care dureaza in jur de doua decenii. Ulterior, fericirea ajunge la un nivel mai ridicat in jurul varstei de 50 de ani.

Femeile sunt mai fericite dupa varsta de 50 de ani

La aceasta varsta, femeile se elibereaza de grija care apare in etapa vietii in care sunt mame tinere, de stresul de a obtine o pozitie buna in cariera si de a sacrifica placerea pentru un stil de viata confortabil.

Dupa varsta de 20 de ani, femeile se confrunta cu dezamagirea ca asteptarile lor nu au devenit realitate, rezultatul fiind criza varstei de 40 de ani.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Unsplash.com.