Fericire si tristete. O pilda despre oameni si nu numai

1
De Cristina Tudor
10 iul. 2019

O poveste care descrie cel mai bine modul in care interactionam cu oamenii in jurul nostru.

Am ajuns sa acordam o prioritate relatiilor si prieteniilor noastre. Daca vrem sa gasim fericire, trebuie sa incercam sa facem o schimbare in viata noastra.

Un barbat care plecase din oras cu treburi s-a intors si si-a vazut casa in foc. Era una dintre cele mai frumoase case din oras. Multi voiau sa o cumpere, facandu-i oferte multiple, insa el nu voia sa auda de nicio oferta. Iar acum casa ardea in fata ochilor sai.

Mii de oameni s-au adunat sa il ajute, insa nu au putut face nimic. Focul s-a raspandit foarte repede incat nimic nu a mai putut fi salvat.

Fiul sau a venit alergand catre el si i-a soptit la ureche: „Tata, nu iti mai face griji. Am vandut-o ieri la un pret foarte bun. Oferta a fost atat de buna, nu te-am putut astepta. Iarta-ma!”

Barbatul a spus relaxat: „Multumesc lui Dumnezeu… nu mai este a noastra acum!” si imediat a devenit un observator tacut, la fel ca toti ceilalti vecini.

Apoi, cel de-al doilea fiu vine catre el alergand si ii spune la ureche: „Ce faci? Cum de esti atat de relaxat? Casa arde!”

Barbatul a raspuns: „Stai linistit, fratele tau a vandut-o!”

Copilul a spus: „Da, dar am primit doar avansul pentru ea. Ma indoiesc acum ca omul o va mai cumpara.”

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com.