Fericit nu esti atunci cand ai tot ce vrei. Fericit esti atunci cand iubesti tot ceea ce ai

1
De Cristina Tudor
2 oct. 2020

Fericirea este o alegere. Cu cat esti mai fericita, cu atat viata ta va fi mai frumoasa (si mai usoara).

Esti intotdeauna in controlul fericirii tale. Fericirea este o alegere si depinde de tine. Daca astepti un loc de munca perfect, o casa perfecta, o relatie perfecta, un moment din viitor perfect pentru a fi fericita, te pregatesti sa fii nefericita o buna bucata din timp… zile, saptamani, luni, ani… poate chiar zeci de ani (cea mai trista parte).

Perfectiunea nu exista. Alege sa fii fericita cu lucrurile pe care le ai acum in viata ta. Cu situatia in care te afli. Cu momentul in care esti.

Daca nu esti multumita de ceea ce ai acum, ce te face sa crezi ca vei fi multumita cand vei avea mai multe? Fericirea este o alegere… asa cum a fi trist este o alegere. Toata lumea ajunge sa aleaga si, daca te concentrezi in mod constant asupra lucrurilor dificile, asupra problemelor, asupra tristetii, asupra gandurilor negre, asupra situatiilor care nu merg asa cum iti doresti tu, atunci asa vei fi intreaga ta viata – trista, dezamagita, anxioasa, stresata.

Intoarce pagina. Alege fericirea imediat ce te trezesti dimineata. Apreciaza ca Universul ti-a mai dat o zi pe acest pamant. Bucura-te de lucrurile marunte. Traieste aici si acum. Iubeste tot ce te inconjoara. Ai fost copil odata si nu ai avut nevoie de mult pentru a fi fericita. Intoarce-te la acele amintiri si traieste din nou acel tip de viata. Alege fericirea. Clipa de clipa.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.