5 fraze spuse la nervi care pot distruge orice relatie

1
De Cristina Tudor
10 iul. 2021

Am tot auzit despre puterea cuvantului, dar parca si mai mare este aceasta cand cuvintele sunt rostite tocmai de persoanele la care tinem.

Daca ceea ce ne spun persoanele straine sau mai putin apropiate noua ne afecteaza mai mult sau mai putin, ei bine ceea ce ne spun persoanele pe care le iubim ne poate da aripi sau ne poate distruge stima de sine. Va invitam sa descoperiti 5 adresari, cuvinte sau fraze pe care le spunem la nervi, dar care ne pot ruina relatiile.

„Nu am chef sa vorbim despre asta” sau „Lasa-ma, iar incepi?”

Comunicarea eficienta in cuplu reprezinta cheia armoniei si solutia multor probleme. Caci da, chiar foarte multe probleme din relatie se pot rezolva cu o discutie potrivita.

Citeste si:
5 Modalitati devastatoare de comunicare in cuplu

Dar cand unul dintre parteneri refuza sa paricipe la conversatie, refuza sa aduca in fata problema pe care, prin acest refuz, o lasa practic in umbra, nerezolvata, cand acest partener ignora initiativa si nevoia celuilalt de a pune in rezolvare o situatie neplacuta, nu face decat sa demosntreze neasumarea responsabilitatii, imaturitate relationala si mai ales ignoranta fata de partener.

O astfel de atitudine nu poate apropia doi oameni, ci din contra, ii va indeparta.

„Te urasc” sau alte cuvinte care exprima ura ori dispret
Fiecare partener se asteapta sa fie iubit, acceptat, incurajat, sustinut. Cand celalalt ii adreseaza cuvinte sau comportamentul sau exprima ura sau dispretul, este evident ca, in relatie, o sa apara o ruptura.

Mai mult decat atat, unele cuvinte nu se uita usor sau nu se uita niciodata.
„Atunci pleaca!” sau „Atunci ne despartim si gata”
Poate ca sunt cuvinte spuse la nervi, insa, in subconstientul partenerului, aceste cuvinte sunt ca o samanta plantata, care, in conditii optime, va creste si va duce, evient, la despartire.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com.