Greseala legata de bani care poate duce la destramarea cuplurilor, potrivit unui nou studiu

1
De Cristina Tudor
7 ian. 2022

Partenerii de cuplu care isi administreaza banii impreuna au sanse mai mari de a ramane impreuna, arata un nou studiu.

Cercetatorii au descoperit ca in cazul cuplurilor in care fiecare partener isi tine banii separat exista un risc mult mai mare de certuri pe fondul banilor, mai ales atunci cand apar situatii financiare dificile.

Conturile bancare comune si banii folositi la comun erau situatii mult mai raspandite in trecut, cand sotii aveau obiceiul de a administra impreuna banii familiei.

Dar acest lucru s-a schimbat in prezent, potrivit cercetarilor, care au aratat ca doar unul din opt cupluri are un fond comun. Numarul este si mai scazut in cazul celor care au in jur de 20 de ani si 30 de ani.

O scadere a valorilor traditionale in privinta casatoriei si numarul tot mai mare de mame care lucreaza ar putea fi in spatele acestor schimbari, sunt de parere specialistii, potrivit Daily Mail.

Cercetatorii din Suedia si-au dorit sa afle cum sunt influentate relatiile de conturile financiare comune sau separate.

Studiile precedente au aratat ca certurile legate de bani pot duce la despartire in cazul multor cupluri.

Iar certurile legate de bani sunt cel mai mare si important factor predictiv al divortului, urmat de certurile legate de sex, copii sau socri.

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Stockholm a chestionat 10.000 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 20 si 80 de ani, pentru a observa daca relatiile de cuplu sunt afectate de modul in care sunt administrati banii.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: depositphotos.com