5 idei care te ajuta sa cultivi iubirea in cuplu

1
De Cristina Tudor
14 ian. 2021

Toti oamenii au dreptul la iubire si toti sunt vrednici de ea.

Ne nastem pentru a iubi si tot iubirea este cea care ne aduce fericire. Dar cu toate acestea, sustinerea relatiei de cuplu nu vine de la sine, necesita permanenta implicare si conectare cu persoana iubita. Te invitam sa descoperi aceste idei simple, dar puternice de a cultiva iubirea in cuplu si de a mentine o relatie puternica, stabila si echilibrata.

Tot mai multi cercetatori in neuropsihologie si antropolgie demonstreaza ca suntem nascuti pentru a iubi. Helen Fisher (probabil, cel mai renumit antropolog ce studiaza creierul si iubirea), autoarea cartii Anatomia iubirii, ne aduce dovezi stiintifice care sustin ca dragostea este un impuls uman si reprezinta unul dintre sistemele cerebrale principale, implicat in emotii, pe care omul il prezinta in evolutia sa de acum 3 milioane de ani.

Helen Fisher simplifica si clasifica 3 cai ale iubirii, astfel:

Atractia fizica – impulsul sexual care ne indeamna spre reproducere si perpeturarea speciei;

Dragostea romantica – este aceea care ne determina sa iubim o singura persoana, la un moment dat, sa ne concentram atentia si sentimentele doar asupra acesteia;

Atasamentul profund – iubirea matura, puternica si echilibrata, care ne ajuta sa ne cladim o relatie de cuplu puternica, sa facem echipa cu partenerul, sa crestem copiii impreuna.

Dintre toate cele 3 cai ale iubirii, dragostea romantica pare sa prezinte cel mai mare impact asupra omului. Dar cum iubirea vine, poate sa si plece… De aceea o parte din gandurile si activitatile noastre este bine sa mearga catre cuplu, prin itermediul carora putem cultiva si dezvolta relatia de dragoste pe care o avem.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.