Invata sa ceri pentru a primi in relatia ta de cuplu

1
De Alice Moisescu
15 oct. 2018

Primele luni ale unei relatii decurg de regula fara efort, iar partenerii se simt minunat impreuna. Cu toate acestea, o relatie pe termen lung implica dedicare si o insiruire de compromisuri din partea ambilor parteneri.

Potrivit statisticilor oficiale, unul din trei cupluri divorteaza/se desparte. Si cauza pentru acest lucru de cele mai multe ori nu e lipsa iubirii sau disparitia acesteia. Se intampla, pur si simplu, sa nu te mai intelegi cu partenerul tau, sa simti ca orice canal de comunicare este blocat si ca nu poti ajunge in niciun fel la cel de langa tine.

De cate ori nu ti s-a intamplat si tie ca furia si resentimentele sa te copleseasca astfel incat sa nu iti ramana decat sa strigi violent la partener si sa pleci, trantind usa, sau sa te inchizi in tine si sa nu va mai vorbiti o perioada lunga de timp?

Ei bine, a trai armonios intr-o relatie de cuplu este o abilitate care se invata in timp.

Si pentru asta e nevoie sa inlaturam tot ce ni s-a spus acasa de catre mama, bunica, matusa noastra, la scoala sau in societate si sa facem ce simtim si ce ne ajuta cu adevarat.

In continuare, doamnelor, va propun cateva tips-uri prin care va puteti imbunatati imediat calitatea relatiei voastre de cuplu.

Asadar, construirea unui relatii de lunga durata trebuie sa aiba la baza fundamente precum respect si apreciere pentru celalalt. Concentreaza-te pe lucrurile pe care celalalt le face pentru tine, le spune despre tine.

Cuplurile fericite isi spun de cate ori au ocazia ‘multumesc’, de cate ori gresesc ‘iarta-ma’ sau de cate ori se gandesc unul la celalalt ‘te iubesc/esti in gandurile mele’.

Fiecare dintre noi intra in relatie cu anumite asteptari de la cum ar trebuie sa arate relatia sau de la partener. De cele mai multe ori, ideile sau asteptarile sunt complet eronate si nu duc decat catre dezamagire.

Respecta schimbarea

Ceea ce iti doresti de la partenerul tau in primele luni de relatie este complet diferit fata de ce iti doresti dupa mai mult timp petrecut impreuna. Atat tu, cat si partenerul tau va veti schimba in decursul vostru relational.

Iubirea si pasiunea se transforma si ele in timp. Este important sa intelegi aceste schimbari si sa le imbratisezi exact asa cum vin ele. O relatie constienta este o relatie sanatoasa!

Accepta diferentele

Este greu la inceput sa accepti faptul ca partenerul tau prezinta si el defecte si ca acest lucru nu se va schimba odata cu trecerea timpului. Ceea ce poti schimba, in schimb, este doar atitudinea ta vis-a-vis de ceea ce te deranjeaza.

Exprima-ti nevoile si respecta omul de langa tine. Ti se va intoarce inzecit!

Chiar daca va cunoasteti foarte bine unul pe celalalt, este important sa nu incetati sa comunicati. Spune-i ce vrei, ce iti doresti! De la el, de la relatie.

De altfel, intr-o relatie sanatoasa partenerii isi respecta dorintele, emotiile, sentimentele. Nu este realist sa pretindem de la partener sa fie mereu de acord cu noi sau sa aiba aceleasi prioritati, interese, dorinte, etc.

Tu de cate sfaturi tii cont in relatia ta de cuplu?

Foto: Instagram – Makenna Alyse McReynolds