Joburi pe care le poti face de acasa – Cum castigi mai multi bani in pandemie

1
De Cristina Tudor
7 oct. 2020

Una dintre problemele puse pe masa discutiilor de cand au inceput recomandarile de a sta mai mult pe acasa in perioada pandemiei de coronavirus este cea a muncii de acasa.

Sunt o multime de companii care au reusit ca in cateva zile sa isi poata organiza angajatii astfel incat sa poata lucra in acest fel. Sunt insa multi care au fost trimisi in somaj tehnic, altii au fost deja concediati si o multime de afaceri mici sunt in pragul falimentului. Asa ca este firesc ca oamenii sa inceapa sa caute idei de afaceri de acasa pentru a reusi sa mearga mai departe. Sunt meserii despre care se spune ca nu se pot face decat impreuna cu clientul sau in mediul fizic, dar sunt persoane si companii care s-au adaptat si au venit cu oferte online. Sa vedem despre ce este vorba!

Idei de afaceri de acasa – Programe online de antrenamente fizice

Instructorii de fitness, dans, yoga sau pilates s-au trezit de pe o zi pe alta cu chirii si angajati de platit, dar cu sediile goale. Multi dintre ei s-ar reorientat rapid si au mutat orele online. Cu ajutorul platformelor dedicate conferintelor video reusesc sa isi tina programele de antrenament in timp real si la aceleasi ore cu care erau obisnuiti clientii lor.

Pe langa cursurile de grup, poti acorda in continuare antrenamente private pentru cei care au nevoie de programe personalizate. Ai putea crede ca sunt atat de multe clipuri pe Youtube dupa care pot repeta oamenii, incat nu ai sanse de castig. In fapt este dovedit ca cei mai multi dintre cei care veneau la cursuri vor avea nevoie de ghidaj in continuare, nu doar pentru antrenamentele fizice, cat mai ales pentru motivatia pe care poate nu o regasesc in propria persoana.

Idei de afaceri de acasa – Scoli private, afterschool-uri si gradinite cu programe online

Si institutiile educationale au fost nevoite sa caute solutii de a-si continua activitatea pentru a ramane pe piata. Cu ajutorul acelorasi platforme de conferinte video, profesorii intra in direct cu elevii lor, predau, acorda suport la teme si fac chiar activitati cu copiii, menite nu doar sa ii ajute sa continue procesul de invatare, dar si sa suporte mai usor aceasta perioada de izolare.

Faptul ca cei mici se pot vedea in continuare cu colegii si profesorii, ca au ocazia sa interactioneze cu ei si sa pastreze un program apropiat de cel obisnuit este extrem de important pentru ei.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.