7 lucruri pe care nu trebuie sa le explici nimanui

1
De Cristina Tudor
22 sept. 2020

Nu te schimba astfel incat cineva sa te placa. Fii tu insati si oamenii potriviti te vor placea pentru ceea ce esti.

Oare oamenii din viata ta iti vor sustine intotdeauna deciziile? Nu, nu o vor face! Dar trebuie sa iti amintesti ca in viata nu trebuie sa ne justificam alegerile – ci trebuie sa traim asa cum ne dorim fara ne pese daca cineva ne sustine sau nu. Aceasta viata este doar viata ta. Oamenii pot incerca sa te convinga sa faci ceva anume, insa nu pot decide pentru tine. Pot merge cu tine de mana pe drumul vietii, insa nu pot merge in locul tau. Asadar, asigura-te ca drumul pe care alegi sa il parcurgi se aliniaza cu scopurile si visurile tale si nu te speria sa mergi singura si sa lupti sa depasesti propriile obstacole.

Acesta sa fie propriul motto pe tot parcursul vietii „Aleg sa nu imi pese de ce spun alti oameni.” Spune-i oricarei persoane care te judeca sau care incearca sa te schimbe ca nu este viata sa. Oricum, indiferent de situatie oamenii te vor judeca la un moment dat si nu ai ce sa faci cu privire la acest lucru.

In cazul in care ai nevoie de un reminder rapid sau de o doza de incurajare, iata o lista cu acele lucruri pe care nu ar trebui sa le explici nimanui:

1. Motivul pentru care alegi sa te pui pe tine de fiecare data pe primul loc. Exista doar cativa oameni in aceasta lume care iti vor ramane intotdeauna alaturi – iar tu ar trebui sa fii unul dintre acestia. Prioritizeaza-ti intotdeauna propriile nevoi.

2. Nevoia de a iti exprima emotiile. Nu trebuie sa iti ceri niciodata scuze pentru ca esti sensibila sau emotiva. Nu exista niciun motiv sa iti fie rusine ca simti ceva sau ca actionezi intr-un mod diferit.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.