10 metode care te ajuta sa gestionezi corect accesele de gelozie ale partenerului

1
De Ioana Marosan
6 dec. 2018

Uneori, relatia cu partenerul tau poate sa fie dificila. Cateodata este nevoie sa faci eforturi pentru a o revitaliza.

Si faci aceste eforturi pentru ca iti iubesti partenerul si nu vrei sa-l pierzi. Dar ce te faci cand el este foarte gelos si cum ii gestionezi corect accesele de gelozie?

Acesta este un moment in care partenerul tau si relatia voastra trebuie tratate cu grija. Trebuie sa incerci sa intelegi si sentimentele si emotiile iubitului tau. Citeste mai jos despre cateva metode care te pot ajuta sa faci fata acceselor de gelozie ale partenerului tau.

Incearca sa identifici cauza geloziei.

Primul pas este acela de a incerca sa gasesti motivul pentru care partenerul tau este gelos. Gelozia nu apare peste noapte. Poate ca motivul este ascuns undeva intr-o activitate trecuta.

Incearca sa empatizezi.

Incearca sa te pui in locul lui. Trebuie sa intelegi ca si tu ai putea sa fii in locul lui. Empatizand cu el vei putea sa-l intelegi mai bine.

Impaca-te cu faptul ca iti acorda mai multa atentie decat ai vrea.

Poate ca nu este gelozie, ci doar este foarte interest de tine si de ceea ce faci. Daca lucrurile stau asa, incearca sa apreciezi grija pe care ti-o poarta.

Incearca sa discuti despre motivele pentru care este gelos.

Discutiile sunt cel mai important lucru intr-o relatie. Trebuie sa vorbesti cu partenerul tau despre felul in care se simte si de ce se simte asa. Ce a declansat gelozia? Intreaba-l despre situatiile in care crede ca ai gresit.

Incearca sa nu fii in defensiva.

Ai tot dreptul sa fii iritata, dar nu te va ajuta cu nimic daca vei adopta o atitudine defensiva. Din contra, o astfel de atitudine iti poate crea probleme foarte mari.

Incearca sa-l faci sa inteleaga efectele geloziei sale.

Ii poti spune despre impactul pe care gelozia il are asupra vietii voastre de cuplu. Despre cat de obositor, frustrant si suparator este atunci cand incerci sa iubesti pe cineva, iar respectiva persoana nu face decat sa vina cu o lista lunga de intrebari si nemultumiri.

Incearca sa rezolvi problema cu afectiune.

Cu dragoste si afectiune poti sa-l ajuti sa scape de gelozie si sa rezolve o amintire urata din trecutul sau.

Incearca sa fixezi niste limite inca de la inceput.

Daca il incurajezi pe partener sa nu respecte limitele dintre voi, acest lucru iti va crea cu siguranta probleme. Trebuie sa-l faci sa inteleaga ca verificatul telefonului din cand in cand nu este un mijloc esential ca sa-ti dovedesti nevinovatia.

Incearca sa fii sincera.

“Sinceritatea este cea mai buna politica.” Invat-o din suflet si aplic-o in viata de zi cu zi. Te va ajuta pe termen lung.

Incearca sa nu-i dai motive sa fie gelos.

Poti sa incerci sa eviti sa-i dai motive ca sa fie gelos. Si daca ai comis deja cateva greseli, incearca sa nu le mai repeti.

Acestea sunt cateva metode prin care poti sa faci fata geloziei partenerului tau intr-o maniera foarte delicata, fara sa ajungeti sa va raniti reciproc. De fapt, cu aceste sfaturi este posibil sa puteti depasi impreuna aceste emotii negative.

Foto: Shutterstock.com