5 metode eficiente pe care psihologii le folosesc pentru a scapa de stres

1
De Cristina Tudor
14 sept. 2018

Psihologii sunt specialisti care ne ajuta sa ne rezolvam problemele, sa ne depasim temerile si sa ne sortam gandurile astfel incat sa putem fi linistiti si sanatosi. Sa nu uitam, insa, ca acestia sunt persoane obisnuite care, uneori, trebuie sa faca fata stresului.

Am gasit pe BrightSide cateva trucuri pe care psihologii le folosesc pentru a scapa de stres.

1. Scrie pe o foaie de hartie tot ce te deranjeaza

John Duffy, psiholog si autorul unei carti despre educatia adolescentilor spune ca „Pentru a reduce stresul, eu scriu. Despre gandurile pe care le am, despre situatiile in care ma aflu, despre relatiile pe care le am cu oamenii. Scriu si incep sa conturez tot ce imi trece prin minte. Acest proces creativ este foarte util deoarece ne ajuta sa uitam de probleme, mintea devine mult mai clara, iar tensiunea dispare. Dupa acest exercitiu reusesc sa vad lucrurile dintr-o perspectiva diferita.”

2. Incordeaza-ti muschii

Psihoterapeutul american Kevin Chapman foloseste metoda de relaxare progresiva a muschilor, metoda dezvoltata in 1920.

Ideea este simpla – dupa orice tensiune puternica se produce o relaxare puternica. Asta inseamna ca trebuie sa iti incordezi muschii timp de 10 secunde, apoi sa te concentrezi asupra sentimentului de relaxare timp de 20 de secunde.

Exista 200 de exercitii pentru toate grupurile musculare. Nu uita, insa, ca trebuie sa acorzi atentie fiecarui grup muscular.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com