20 de mituri convingatoare despre relatii

1
De Cristina Tudor
4 mai 2019

Oricine are cateva prejudecati despre relatii, mai ales daca nu are foarte multa experienta in acest domeniu.

Este timpul, dragele mele, sa ne depasim prejudecatile si sa vedem dincolo de vorbe, dincolo de zvonuri, dincolo de gurile rele. Sa ne privim doar relatia in care ne aflam, sa il privim doar pe cel pe care il iubim si sa traim fericite… pana cand ceva foarte, foarte grav ne va desparti.

Orice relatie cere compromisuri, oricine se cearta, orice cuplu are urcusuri si coborasuri – important este cum le faceti fata. Iata cateva dintre cele mai intalnite mituri despre relatii…

1. Cuplul perfect este format din personalitati asemanatoare

Sigur, este minunat sa aveti aceleasi preferinte muzicale si aceeasi perspectiva asupra vietii/lumii/relatiilor… Dar daca aveti prea multe lucruri in comun exista marele risc sa va plictisiti, la un moment dat, de celalalt. Nimeni nu poate trai cu propriul ego la infinit – ideal ar fi sa incercati sa gasiti si cateva diferente.

2. Contrastele se atrag

Se atrag… dar nu inseamna ca au si relatii de succes. De cate ori ai auzit de cupluri fericite in care unul este tuciuriu si unul este blond spalacit? Poate Kim Kardashian si Kanye West sunt fericiti in felul lor (sau poate nu, dar nu despre asta vorbim acum), dar, daca asa este, aceasta relatie este una dintre foarte putinele exceptii.

Dovada teoriei mai sus enuntate este relatia lui Seal si Heidi Klum, care nu a rezistat: dupa 7 ani de casatorie si patru copii, Heidi ramane cu bodyguardul. Vezi? Combinatiile dintre contraste nu dureaza la infinit.

3. Fara tine nu pot trai

Oamenii nu se nasc pe jumatati. Ai trait pana sa il cunosti pe el? Da, cu siguranta da, pentru ca altfel nu l-ai fi putut cunoaste. Deci vei putea oricand sa traiesti fara el… din nou! Lasa-l sa respire sau fa-l sa te lase sa respiri, nu trebuie sa fiti peste tot impreuna, de parca ai fi siamezi.

4. Terapia de cuplu nu da roade

Desi este mediatizata aceasta varianta, terapia de cuplu poate fi foarte eficienta daca va implicati amandoi, daca va doriti amandoi „impacarea” si daca gasiti un terapeut bun. Ideal ar fi sa nu ajungeti, totusi la acest pas (comunicati intre voi destul de mult incat sa nu ajungeti la probleme care sa necesite terapie), iar, daca este absolut necesar, faceti-l fara intarziere.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com.