4 moduri sanatoase de a trece peste o despartire

1
De Cristina Tudor
28 feb. 2021

O despartire este ceva ce aproape toata lumea experimenteaza la un moment dat in viata sa.

Este un proces dureros si indelungat. Daca incerci sa te vindeci dupa o despartire, s-ar putea sa simti ca nu vei mai fi niciodata fericita sau chiar ca nu vei mai gasi niciodata dragostea. S-ar putea sa simti ca intreaga lume se darama in jurul tau.

O despartire este ceva ce aproape toata lumea experimenteaza la un moment dat in viata sa. Este un proces dureros si indelungat. Daca incerci sa te vindeci dupa o despartire, s-ar putea sa simti ca nu vei mai fi niciodata fericita sau chiar ca nu vei mai gasi niciodata dragostea. S-ar putea sa simti ca intreaga lume se darama in jurul tau.

Insa este momentul sa incetezi sa mai crezi aceste lucruri. Niciunul nu este adevarat. Te poti vindeca chiar si dupa cele mai dificile relatii si, inca un lucru bun, poti deveni o persoana mai puternica, mai independenta, mai curajoasa doar pentru ca ai trecut prin asa ceva. La naiba, poti deveni cea mai buna versiune a ta.

Ai nevoie doar de timp, de rabdare si de putina indrumare in directia corecta.

Iata care sunt cele mai importante si sanatoase metode care sa te ajute sa iti vindeci inima dupa o despartire:

1. Permite-ti sa fii trista

Exista multe motive care pot duce la o despartire, insa indiferent de ce s-a intamplat, un fapt este universal: pierderea unei relatii este dureroasa si treci dificil peste ea.
Sentimentele si starile tale sunt atat de diverse incat nu mai intelegi nimic din ce se intampla. Daca vrei sa te vindeci cu adevarat trebuie sa faci ceva foarte simplu: accepta ceea ce simti, nu iti ascunde lacrimile… nici durerea, nici suferinta. Nu te minti ca esti bine.

Reprimarea emotiilor tale nu are niciun efect pozitiv, din contra, iti poate inrautati starea ducand la o acumulare de probleme nerezolvate care te vor afecta din ce in ce mai mult cu timpul.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Getty Images.