5+1 motive pentru care persoanele optimiste au o viata fericita

1
De Cristina Tudor
18 iul. 2021

Ai tendinta sa fii mai mult in tabara pesimistilor? Sau a optimistilor? O persoana pesimista este inclinata spre negativitate si se asteapta intotdeauna sa i se intample ceva rau.

Cea optimista, pe de alta parte, are o perspectiva complet diferita si tinde ca creada ca viata este buna si frumoasa indiferent de ce se intampla.

Nu conteaza ca masina s-a stricat in drum spre munca, ca au fost concediate sau ca partenerul de cuplu i-a parasit. Pesoanele optimiste aleg sa gaseasca lucruri pozitive de care sa se lege in cele mai incerte circumstante. Diferentele de atitudine dintre aceste doua stiluri de viata sunt precum diferenta dintre noapte si zi.

Viata este buna… insa tu o faci sa fie asa. Daca ai tendinta sa traiesti fiindu-ti mereu mila de tine si asteptand sa ti se intample ceva rau, atunci vei avea o existenta mizerabila. Cu toate acestea, daca alegi sa imbratisezi furtunile pe care viata ti le da si sa dansezi in ploaie, atunci viata ta va fi complet diferita.

Iata cateva motive importante pentru care viata este una frumoasa pentru persoanele optimiste.

Cu totii avem momente frumoase si momente urate, insa conteaza cum alegi sa le experimentezi. Pentru fiecare actiune exista o reactie, iar controlul raspunsului tau este o parte importanta a trairii unei vieti pasnice. Iata motivele pentru care o persoana optimista traieste o viata mai buna decat o persoana pesimista:

1. Persoanele optimiste sunt inconjurate de foarte multi prieteni
Cand iti alegi prietenii, incerci sa ii alegi pe cei in preajma carora te simti bine, cu care poti crea amintiri frumoase. Nimeni nu vrea sa fie in preajma cuiva care se plange in permanenta.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.