Motivul pentru care nu obtinem ce ne dorim – Unde gresim?

1
De Alice Moisescu
9 oct. 2018

Vrei sa stii de ce nu obtii ce iti doresti? Poate ca a sosit momentul sa renunti la scuze si sa te pui cu adevarat pe treaba. Iata ce iti propun.

Ne dorim multe lucruri, visam la ele, dar nu depunem toate eforturile pentru a le obtine. Ce ne impiedica? Ce ne face sa ne abatem din drum?

„Nu vreau sa deranjez, nu vreau sa supar, nu vreau sa fiu singur, nu vreau sa fiu criticat”, acestea sunt doar cateva dintre scuzele pe care le folosim pentru a ne justifica esecul. De fapt, ceea ce incercam cu adevarat este sa fugim de propria suferinta, suferinta pe care credem ca am putea sa o traim daca pierdem anumiti oameni, aprecierea sau iubirea lor.

De ce incercam sa gasim vinovati?

Uneori… nu ne indeplinim visurile pentru ca ne este mai comod sa dam vina pe sansa, pe destin, pe ceilalti, pe timpurile in care traim etc.

…pentru ca orice vis, dincolo de frumusetea lui, presupune efort, investitie de timp, energie, rabdare, exercitiu, disciplina si automotivare.

Atunci cand nu ne indeplinim VISUL, de fapt nu suntem dispusi sa ne asuman responsabilitatea unui efort.

„Am ghinion!” ramane sloganul pe care mizam

Nu exista noroc sau ghinion, ci doar actiuni si rezultate. E suficient sa INCERCAM pana reusim si ajungem la rezultatele dorite.

„Nu am calitatea x sau y!”

Nu exista calitati sau defecte, ci doar insusiri pe care le folosim prea mult sau prea putin si, in functie de rezultat, mintea noastra, instinctiv, le incadreaza in bune sau rele. Este suficient sa identificam o zona de echilibru si sa exersam pana obtinem rezultate.

„E prea tarziu acum!”

Niciodata nu este prea tarziu sa lupti pentru visul tau sau pentru ceea ce iti doresti in viata. Niciodata nu e prea tarziu sa te apuci de o alta profesie, sa ai un alt hobby, sa inveti un lucru nou. Niciodata.

„Mai intai strang bani si apoi ma ocup de visul meu.”

Momentul este ACUM. Expresia „mai tarziu” nu te va duce decat catre o alta amanare. Renunta la scuze si obtine rezultate! Visul tau te asteapta credincios. Tu ce esti dispus sa faci pentru a-l atinge?

Foto: Shutterstock.com